12.10.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2024/08/448247394_1004692921660478_4132501343240402392_n.jpg Velomore

Canyon lancerer ny og hurtigere Grail til rendyrket gravelræs

Canyons opdaterede Grail er blevet hurtigere og har fået tilføjet mere funktionel integration, så den kan bruges i alle typer terræn og events.

Hurtig, når du ønsker det, robust, når du har brug for det, tilpasningsdygtig og i stand til at få mest muligt ud af din tur. Den nye Grail rummer nøglerne til fart på alle typer terræn takket være dens engagerende og inspirerende håndtering, ægte aero gains, et effektiv og komfortabelt stel samt integration, der fungerer.

Den nye Grail hæver barren for konfigurerbarhed. Strippet og enkel, når hastighed er altafgørende, eller fuldt udstyret til de længste dage. Uanset hvad præstation betyder for dig på dine grusture, har den nye Grail svaret.

Grail er nu tilgængelig for offentligheden på tre platforme, herunder den helt nye topmodel CFR, som allerede har bevist sig med flere højtprofilerede sejre i 2023, herunder Carolin Schiffs imponerende triumf ved Unbound 200.

Grusproff Pete Stetina’s feedback var afgørende for udviklingen af den nye Grail. “I grusverdenen er forskellene små i udstyrsvalg, men konsekvenserne er store.”

Grusmiljøet har udviklet sig markant siden lanceringen af den første Grail tilbage i 2018, og kravene til præstation i dette område er nu langt tydeligere. Hvert event stiller sine egne udfordringer, så du har brug for en yderst tilpasningsdygtig platform, som du kan konfigurere efter dit behov, uanset hvilket terræn eller event, du skal køre. At skabe denne platform var missionen i udviklingen af den nye Grail.

En yderst tilpasningsdygtig præstationspakke

Blandt en lang liste af innovationer leverer den nye Grail optimeret aerodynamik med mere end 9 watt besparelse sammenlignet med sin forgænger. Opbevaringsmulighederne med Aero LOAD System gør faktisk cyklen hurtigere. En frisk silhuet i Double Drop Bar inkluderer det innovative Gear Groove, som rummer et bredt udvalg af tilbehør, herunder de meget justerbare Aero Extensions, tilpasset fra triatlonsportens dominerende Speedmax.

Aero LOAD System inkluderer både LOAD Down Tube Storage, som er integreret i stellet, og det innovative LOAD FidLock QuickLoader, som er hurtigt at montere og afmontere og gør den nye Grail 1,5 watt hurtigere end sin forgænger.

Køreegenskaberne er blevet forbedret med et geometrikoncept, der virkelig skærer igennem, hvilket tilføjer stabilitet samtidig med at det bevarer smidighed, og Grail’ens karakteristiske komfort er stadig til stede med et sadelstangskoncept tilpasset fra Ultimate landevejs-serien, men optimeret til præstations gravelkørsel.

Den nye CP0039 Double Drop Bar med Gear Groove leverer fremragende ergonomi og tilføjer et nyt lag funktionalitet, herunder mulighed for Aero-extensions tilpasset Canyon Speedmax.

Et bredt udvalg af udstyr, fra LOAD Fork Sleeves for ekstra bærekapacitet til hurtig af- og påmontering samt fulddækkende DEFEND Fast Fenders, gør den nye Grail lige så tilpasningsdygtig som den er hurtig.

Fuldt udstyret. Den nye Grail er en yderst tilpasningsdygtig præstationspakke.

CFR. Næste niveau inden for grusløb.

Flere ryttere. Flere baggrunde. Flere events. Flere nationaliteter. Canyon er i front for gravelløbsbevægelsen og er til stede, hvor det tæller, med ryttere, der topper resultatlisterne i en række discipliner. Den allerførste Grail CFR er skabt til dem for at levere disse præstationer som den hurtigste og mest effektive gruscykel, som Canyon nogensinde har lavet. Den bedste carbon, der kræver præcise produktionsprocesser, gør det muligt at bruge mindre materiale og samtidig gøre stellet stivere og stærkere for benchmark stivhed-til-vægt-ratio. Sammenlignet med den nye Grail CF SLX er Grail CFR-stellet 118 g lettere, mens stellet er 10 % stivere, når det kommer til kraftoverførsel, målt ved bundbeslaget og styrerøret.

Læs også: Ulven GRAVL – måske den smukkeste forårsdag på cykel

Disse egenskaber blev sat i spil, da Carolin Schiff stormede til sejr ved Unbound 200 og tog mere end 15 minutter på sin nærmeste konkurrent, mens hun kørte på en prototype-Grail i GRVL DZZL-designet. For at hylde den sejr vil der være en begrænset lanceringsserie på 70 cykler tilgængelig ved lanceringen i det ikoniske GRVL DZZL-design.

Styrke i dybden. Den nye Grail-portefølje.

Der er et bredt udvalg af byggevarianter til den nye Grail på tre platformniveauer, Grail CF SL, Grail CF SLX og den nye Grail CFR:

Grail CF SL
Startende ved €2.699 er Grail CF SL et glimrende indgangspunkt til verdenen af præstationsgravel med utroligt konkurrencedygtige specifikationer til mere overkommelige priser. For at gøre dette muligt, leveres Grail CF SL-stellene ikke med LOAD Down Tube Storage som standard, men LOAD Fidlock Quickloader er stadig kompatibel. Derudover er CP0045 Double Drop Bar, der er udstyret på Grail CF SL, ikke forsynet med Gear Groove-interface, som er nødvendigt for integrerede Aero Extensions, computerholdere og lysholdere.

Læs også: Velomore tester Specialized S-Works Recon

Grail CF SLX
Grail CF SLX tilføjer LOAD Down Tube Storage og Gear Groove-alsidighed og fås i 1x og 2x elektroniske skiftemuligheder. Den GRX Di2-udstyrede Grail CF SLX 8 Di2 har en pris på €4.999, mens SRAM Force og Zipp 303 Firecrest-udstyrede Grail CF SLX 8 AXS koster €5.299.

Grail CFR
På toppen af sortimentet, med de letteste stel og fulde opbygninger, vil Grail CFR Di2 koste €6.999, mens Grail CFR AXS udstyret med Quarq kraftmåler kræver €7.999. Endelig vil der kun være 70 Grail CFR LTD-begrænsede lanceringseksamplarer i det iøjnefaldende GRVL DZZL-design tilgængelige på verdensplan for €10.000.

Se de nye Grails lige her.