20.04.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Canyon fokuserer på fart med den nye STRIVE CFR

Pressemeddelelse

Siden Barel første gang kørte en sejr hjem på den til EWS Finale Ligure i 2014, har Strive fået titlen som en af de hurtigste Enduro cykler i verden. Med utallige podiepladser samt en samlet Enduro verdensmesterskabstitel ville det have været nemt blot at vælge en ny farve for 2022 modellerne, og lade det være ved det. Men da Striven sidste gang blev opdateret i 2019, var den Canyons eneste 29” model med lang vandring, der ikke blot var designet til Enduro, men også til normale trailryttere, der gerne ville have større hjul. Med Spectral og Torque platformene, der har overtaget 29” trail og freeride kategorierne, var det nu tid for Canyon til at lave Striven om til den racermaskine, den var født til at være.

Læs også: Canyon præsenterer sine 2022 aluminium neuron modeller

Med feedback fra CLLCTV Enduro teamet redesignede Canyons designere og ingeniører Strive CFR med et kompromisløst fokus på fart samt et opdateret design, der sikrer endnu mere performance fra dens signatur, geometri-skiftede Shapeshifter teknologi. Fra geometri og stivhed til kinematik og vandring, intet blev overladt til tilfældighederne. Resultatet er langt fra en standard trailcykel. Det er en cykel, der er skabt til at blive presset til det yderste for at vinde tid på ethvert spor og enhver form for terræn. Det er lige meget, om det er EWS, et lokalt løb eller forsøget på at sætte nye KOM’s, den nye Strive CFR er raceklar direkte ud af kassen.

For at gøre den forrige Strive CFR helt løbsklar implementerede CLLCTV ryttere og mekanikere forskellige tokens for at give cyklen en mere slack kronrørsvinkel, en højere køreposition samt krankbokshøjde såvel som en mere effektiv og lydløs køreoplevelse. Den nye Strive CFR leveres løbsklar med dette allerede integreret fra start. Takket være en kombination af dens længere reach, 63 graders kronrørsvinkel, forlængede akselafstand, opdaterede kinematik samt forbedrede stivhed er Strive CFR mere kontrolleret ved høj fart end nogensinde før uden at ofre cyklens signatur adræthed og handling. Yderligere med den geometri-skiftende Shapeshifter 2.0 samt reach-justerende headset beslag sikres du en cykel, der er skabt til at opfylde kravene hos mange forskellige ryttere.

Mens Canyon har ladet Shapeshifter enheden i sig selv forblive uændret, er den kinematik, den låser op for, blevet udviklet. Ved at ændre Strivens geometri under cykling hjælper Shapeshifteren ryttere med at træde mere effektivt op ad samt gennem mere flade sektioner i Pedal Mode, før håndtaget drejes til Shred Mode, når du flyver ned ad tekniske stigninger. Designet i samarbejde med Fox justerer Shapeshifteren cyklens kronrørsvinkel og sadelrørsvinkel med med 1,5 grader samt krankbokshøjden med 15 mm. Med 160 mm vandring bagtil leverer Strive CFR 10 mm mere vandring, sensitivitet og greb end den tidligere model uden at ofre performancen.  

CFR står for Canyon Factory Racing og kun cykler, der er støbt i de fineste materialer tilgængelige fortjener den titel. Med Strive CFR besluttede Canyon at fokusere al deres energi på performance så begge de nye modeller er løbs-klare CFR cykler. Optimerede rørprofiler øger hovedrammens stivhed, så rytterens selvsikkerhed øges, mens maksimalt greb stadig bibeholdes. Forbedret holdbarhed ved de mest udsatte områder på rammen garanterer, at Strive CFR er bygget til at kunne holde til presset fra de mange sæsoner forude. Placeret i Canyons Enduro-fokuserede Kategori 4 er Strive CFR godkendt til vilde dage i bjergene og blev designet til at kunne klare næsten enhver naturlig forhindring på bjerget. Selv efter at have styrket rammen vejer denne stadig blot 2.700 gram inklusiv Shapeshifteren, hvilket er blot 100 g mere end den lette Spectral 29.

Læs også: Sådan bliver du klar til mtb-etapeloeb i udlandet

Begge modeller i Strive CFR serien er udstyret til løb. For ryttere, der stadig er på vej til toppen, og som leder efter stor performance uden at skulle ofre hele opsparingen, leveres Strive CFR Underdog med den bedste i sit segment Fox 38 Performance Elite Grip2 170 mm forgaffel med stærke 38 mm gaffelben, solide Shimano XT bremser og geargruppe samt holdbare DT Swiss hjul. For dem, der er efter det absolut bedste, er der Strive CFR. Med Fox Factory affjedring samt Shimano XTR komponenter er dette en absolut drømmecykel.

Den komplette Strive CFR serie vil være tilgængelig til bestilling onsdag den 20. april 2022 på canyon.com.