04.04.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Cannondale lancerer nye Habit MTB’er

Cannondales bedst sælgende trail mountainbike lineup bliver både opdateret og udvidet med de nye Habit og Habit LT.

Pressemedelelse
I dag løftede Cannondale sløret for sin seneste mountainbike, den helt nye Habit. Betydeligt opdateret og raffineret, Cannondales bedst sælgende, bedst anmeldte mountainbike kommer nu i to forskellige konfigurationer: Habit og Habit LT.

”Vi byggede Habit til mountainbiking, helt simpelt” sagde Scott Vogelmann, Cannondales produktdirektør for mountainbikes. ”Med disse to platforme har vi noget for enhver slags rytter, og enhver type kørsel. Fra ekstremerne af hardcore cross+country til fuld enduro racing. Hvis du leder efter en masse gode oplevelser i mudderet, har Habit lige det, du har brug for.”

Habit er for rytteren, der søger flowet fra en let, hurtig og sjov trailcykel, mens Habit LT er for dem, der får spænding i den vildere ende af trail-ride-spektret. Begge er bygget på en smukt redesignet ramme, i enten fuld carbon eller fuld aluminium, med størrelsesspecifik geometri og affjedringskinematik, samt funktioner der er ligetil, der gør dem nemme at leve med og nemme at elske. Uanset hvilken du vælger, er Habit udviklet til så meget sjov som muligt på sporene.

Den nye Habit rammer sweet spot for den hurtige og flydende del af trail kategorien med 130mm vandring bagtil og 140mm vandring foran, i en let og allround pakke. Med sin 65,5° kronrørsvinkel og stejle 77,5° saddelrørsvinkel, plus letvægts trail komponenter og korrekte hjul og dæk, tilbyder den den perfekte balance mellem at være smidig, stabil, effektiv og legesyg.

Habit LT sætter derimod sigtet lidt større. Vandringen er øget til 140mm bagtil og 150mm foran. Geometrien er en smule mere slack (64,7° kronrørsvinkel og 77° saddelrørsvinkel) for øget stabilitet ved fart og gennem det ujævne, plus at specifikationerne er tilegnet det vildere terræn. Aggressive hjul og dæk med større rotorer, piggyback reservoir dæmpere og kraftigere gafler betyder at den er klar til den vildere side af sporene. Vildere spor, større drops, hele vejen op til fuld Enduro racing – det er her, Habit LT virkelig kommer til live.

Cannondales størrelsesspecifikke ingeniørfilosofi – kaldet Proportional Response – sikrer, at ryttere får den bedste præstation ud af deres Habit, uanset deres højde. Cannondale justerer cyklens geometri, kædestagslængde og affjedringskinematik for hver stelstørrelse. Dette giver ensartet ydeevne på tværs af alle størrelser og modeller. Resultatet er cykler med mere kontrol under bremsning, mere effektivitet, mens du træder i pedalerne, og mere kontrol ved hastighed og bedre trækkraft i enhver situation.

Begge Habit-modeller er designet til at holde tingene enkle og nemme at leve med, og de har, threaded krankboks, SRAMs universal geardrop, intern kabelføring og den nye 55 mm kædelinje standard for plads til store dæk. Det hele gør opgraderinger nemmere, samtidig med at nedetid under vedligeholdelse minimeres.

Læs også: SRAM tager livet af geardroppet med ny T-Type Eagle Transmission

Den helt nye Habit og Habit LT vil være tilgængelig i 3 carbon-modeller (Carbon 1, 2 og Carbon LT 1) og 3 aluminiumsmodeller (3, 4 og LT 2), størrelser XS-XL. Habit har en vejledende udsalgspris mellem DKK 31,999 – DKK 52,399.

Læs mere her.