21.03.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

SRAM tager livet af geardroppet med ny T-Type Eagle Transmission

SRAM har udviklet en ny Eagle-gruppe som med øjeblikkeligvirkning tager livet af geardroppet med en direct mount montering af bagskifteren.

SRAM har netop lanceret deres nye T-Type Eagle Transmission som gør det udsatte geardrop overflødigt. i stedet kommer den nye Eagle bagskifter med et direct mount montering, der giver et mere pålideligt og effektivt gearskifte.

Introduktionen af T-Type Eagle Transmission bliver beskrevet som den største produktnyhed i SRAM’s historie, og i stedet for det klassiske geardrop, klemmer T-Type i stedet om cyklensstel ved baghjulsakslen. Derved forsvinder stilleskruerne på bagskifteren også, mens alle enkelt dele i det nye bagskifter system bliver udskiftelige.

T-Type kommer som et helt nyt system med komplet geargruppe, hvor alle komponenter er designet til at passe sammen, da T-Type Eagle Transmission ikke er kompatibelt med nogle af de nuværende Eagle eller SRAM komponenter.

Samtidig har Eagle bremsegrebene fået et facelift, så de nu også passer til den nye T-Type Eagle Transmission.

Det har taget SRAM 8 år at udvikle og forfine det nye system, som er udviklet på baggrund af SRAM UHD, som blev lanceret tilbage i 2019. Af samme grund, vil T-Type Eagle kun blive tilgængeligt på cykler kompatible med SRAM UHD. Til gengæld kan brugeren se frem til forbedret robusthed og pålidelighed i drivlinjen, samt forbedret skifte under belastning og lettere opsætning.

T-Type Eagle Transmission bliver tilgængelig i tre prisklasser. Den billigste version bliver X0 med en pris på 1.900 euro. Mellemversionen XX lander på 2.450 euro (2.750 med wattmåler) og topmodellen XX SL kommer til at koste 2.650 euro (3.250 inklusiv wattmåler).

Læs også: SRAM Force har fået en overhaling

Du kan læse mere om den SRAM T-Type Eagle Transmission og alle komponenterne her.