06.05.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

Magnus Cort og co. kører Giroen med flasker der opløses efter 3 måneder

I et forsøg på at skåne naturen og miljøet introducerer Cannondale og EF Education-EasyPost nu bionedbrydelige flasker

Skal du ned og opleve Giro d’Italia skal du ikke gøre dig mange forhåbninger om at få en EF Education-EasyPost flaske med hjem som livtidsminde.

Det amerikanske WorldTour-hold har i samarbejde med Cannondale fået fremstillet 100% bionedbrydelige flasker, der kan være opløst allerede efter 3 måneder.

Flaskerne er lavet af plantebaserede materialer, hvor tutten, låget og selve dunken er 100% komposterbart og fri for plastik. Dermed vil flasken gå i opløsning når den eksponeres for mikroorganismer, varme og fugtighed. Så tidligt som efter 3 måneder, og formodentligt efter 10 til 12 måneder, afhængig af forholdene.

De bionedbrydelige flasker vil blive taget i brug af EF Education-EasyPost og EF Education-TIBCO-SVB holdene med det samme, mens Cannondale vil åbne teknologien for hele WorldTouren efter 2022.

Det vurderes, at det professionelle cykelfelt hvert år bruger rundt regnet 630.000 flasker – de færreste af disse mere end 1 gang, før de ryger ud til højre. Selvom mange flasker ender i hænderne hos fans langs landevejene, ender lige så mange langs vejkanter eller i affaldszoner.

Læs også: Cannondale Synapse 2 RL

Med de nye flasker forventer EF Education-EasyPost og Cannondale at kunne fjerne 34.000 plastikflasker fra det regnestykke.

Desværre for os fans der drømmer om at få en dunk med hjem til evigt minde, men godt for miljøet.