Canyon Limited edition
17.05.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Canyon lancerer ny special edition Ultimate CF SLX i samarbejde med kunstner

Canyon har i dag løftet sløret for deres fjerde cykel i serien af cykler designet i samarbejde med forskellige kunstnere. Denne gang er det industridesigneren Konstantin Grcic, som står bag designet.

Pressemedelelse

Canyon Ultimate Artist Edition serien slører grænsen mellem topfart og fantastisk design ved at kombinere Ultimatens løbs-beviste performance med rammedesigns fra kendte kunstnere. I dag lancerer Canyon en ny model i denne særlige serie med et unikt farvedesign, der er designet af industridesigneren Konstantin Grcic, der er bosat i Berlin. Udfordrende. Innovativ. Inspirerende. Den helt nye Ultimate CF SLX 8 Disc LTD.

Med årtiers erfaring inden for industrielt design har Grcic en række ikoniske, pris-vindende kreationer i sin portefølge – meget af hans arbejde er del af permanente udstillinger på de største designmuseer rundt omkring i verden inklusiv MoMA i New York og Centre Georges Pompidou i Paris. Alt sammen med sit eget atelier ved siden af, hvor han har sat sit præg på industrieludstilling samt møbeldesign. Og nu har Grcic vendt blikket mod cykelverdenen. Resultatet er noget helt særligt.  

Læs også: Canyon fokuserer på fart med den nye Strive CFR

Med Grcic’s signatur progressive design skiller Ultimate CF SLX 8 Disc LTD sig ud fra enhver anden landevejscykel på markedet med regnbuefarvede elementer, der skinner i sollys. Det bedste: hver rektangulær special-effect mærke skaber refleksioner, der konstant ændrer sig – deres afspejlinger ændres alt efter seerens vinkel. 

Et mærke dækker endda Canyon skrårøslogoet. Hvorfor? Grcic forklarer sine metoder: “At dække rammens komplekse geometri med grafik var en udfordring. Designet blev mere abstrakt – minimalistisk med færre men mere iøjenfaldende elementer… På et tidspunkt endte jeg med at dække Canyon bogstaverne. Ikke fordi, jeg ville gemme dem – det skete blot naturligt som en del af den kreative proces. Landevejs cykelfans kan stadig øjeblikkeligt genkende Ultimaten ud fra dens særlige form selv uden logoet.” En cykel, der skaber så stort et indtryk, uden at have noget som helst at sige.

Men Ultimate Artist Edition projektet omhandler meget mere end blot at skabe smukke cykler – det omhandler også at inspirere flere ryttere til at cykle. Canyons grundlægger, Roman Arnold, forklarer: “Kombinationen af kunst og cyklen i form af et særligt rammedesign har altid gjort stort indtryk på mig. Det var en ære at arbejde sammen med Konstantin Grcic og de andre fascinerende kunstnere, vi har inkluderet i Canyon Ultimate Artists’ Edition serien. Vi søgte særligt kunstnere, der er lige så passionerede omkring cykling, som vi er. Vi håber på, at deres designs inspirerer dine sportslige drømme og kreative udfoldelser.”

Læs også: Canyon i nyt kunstnersamarbejde

Og når gummiet rammer landevejen, er der ingen tvivl om cyklens performance – dette er en cykel, der er skabt til race og cykling hele dagen. For det første er den skabt med samme top Ultimate CF SLX ramme, der har bevist sit værd ved de største WorldTour løb. Denne kombineres med et komponentsæt, der lever op til samme høje performancestandard med 12-speed, trådløs SRAM Force eTap geargruppe, integreret wattmåler  samt højprofil DT Swiss ARC 1400 carbonhjul.

Kun 50 Ultimate CF SLX 8 Disc LTD modeller vil nogensinde produceres – og de vil blive tilgængelig til køb tirsdag 17. maj 2022, eksklusivt på canyon.com. Alle modeller vil prissættes til 53.499 dkk.