Garmin Varia
19.05.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

Garmin introducerer Varia med indbygget kamera

Garmin har udviklet en opdateret udgave af baglygten og radarsensoren Garmin Varia, der nu kommer med et kamera.

Garmin Varia baglygtesensoren er hurtigt blevet et hit på de danske og udenlandske landeveje, hvor den er et velkendt syn på sadelpinden af både motionister og proffers cykler.

Nu har Garmin opdateret den populære enhed og tilføjet et kamera, der kan dokumentere hvad der sker bag ryggen på en mens man cykler. Dokumentation man senere kan bruge i forbindelse med eventuelle uheld, eller til at gennemgå ubehaglige og potentielt farlige situationer ude på landevejen.

“I årevis har cyklister over hele verden stolet på, at vores Varia radarer øger deres bevidsthed om køretøjer, der nærmer sig under en tur, og vi er begejstrede for at tilføje den nye RCT716 til rækken af ‘must-have’ cykelsikkerhedsprodukter,” sagde Dan Bartel, Garmins vicepræsident for globalt forbrugersalg i en pressemeddelelse.

“Nu kan cyklister tage ud på en tur og vide, at Varia RCT716 baglygten med radar aktiveret vil give modkørende biler besked om tilstedeværelsen af en rytter, og det indbyggede kamera vil løbende optage deres omgivelser og give videobeviser for en hændelse, hvis de har nogensinde brug for det.”

Det indbyggede kamera optager i 1080p/30 fps og vil automatisk gemme optagelser fra før, under og efter en eventuel hændelse, mens man i den tilhørende app nemt kan få adgang til videooptagelser, overføre videoer eller tilpasse kameraindstillinger, såsom dataoverlejringer. Kameratet kan dermed også bruges til vlogging, i steder for bare som redskab til dokumentation af kedelige episoder.

Læs også: Giro Eclipse Spherical

Med både kamera, radar og lys tændt, kan den nye opdatere Garmin Varia holde batteri i op til 4 timer.