Unsupported Spring Classic optakt
15.03.2022
Rasmus Søndergaard Frederiksen

Graveloptakt: Unsupported Spring Classic

Velomores graveleur, Rasmus Søndergaard Frederiksen, stiller på lørdag til start i Unsupported Spring Classic.

Så er det på lørdag, at det første af flere Unsupported gravelløb anno 2022 løber af stablen i Odder. Velomore står på startstregen til Unsupported Spring Classic, og der forventes gas og godt selskab på grusvejene omkring den østjyske landsby. 

Som deltager i Unsupported Spring Classic kan du vælge af køre en eller to omgange på den 59 km lange rundstrækning omkring Odder. Undertegnede skribent er tilmeldt den såkaldte ”competition” klasse, hvilket betyder, at der skal køres to omgange. For en rigtig graveleur er 118 km måske nok ikke at regne for alverden, men jeg synes nu alligevel, at 118 km på ujævnt underlag i det tidlige forår er lidt af en mundfuld. Læg hertil, at der skal køres ræs og at startlisten til Unsupported Spring Classic er fyldt med hurtige herrer, og du har opskriften på en HÅRD dag i sadlen!

Læs også: Velomore kører Unsupported GRVL i 2022

Hårdt eller ej. Kæden er smurt, og jeg glæder mig enormt meget til årets første ræs i det spirende danske forårsvejr. Om formen er, hvor den skal være, må tiden vise. 

Ruten

Den 59 km. lange rute starter og slutter ved AURA Energi Odder og går syd om Odder og ud i Østjyllands vilde natur, mellem hav og motorvej. Odders historie kan spores helt tilbage til 1363, og Mads Christensen og Unsupported GRVL har derfor lagt ruten således, at det bliver en hyldesttur til flere af egnens kulturelle og historiske monumenter, via både grusveje, markveje, skovområder og gennem små landsbyer. Der tilbagelægges 800 højdemeter på ruten, som køres enten 1 eller 2 gange. Har du endnu ikke fået et startnummer til løbet, er der stadig ledige pladser i adventure klassen.

Læs Rasmus’ beretning om hans oplevelser til Unsupported Spring Classics i det næste nummer af Velomore, der er på gaden d. 21. april. Hvis ikke du allerede modtager magasinet, kan du blive abonnent lige her