GripGrab
09.08.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

Velomore tester Climber Ultralight cykeltrøje fra GripGrab

Danske GripGrab er nok bedst kendt for at producere tilbehør som ærmer, ben, skoovertræk og handsker til mere barske vejrforhold, men GripGrab er alligevel lykkedes med at lave en rigtig lækker cykeltrøje til de varme dage på rammen.

GripGrab Climber Ultralight Slim Fit Jersey er det fulde navn på trøjen, som er produceret i det ekstremt åndbare Verano Ultra materiale. Det gør trøjen perfekt til brug på de varmeste dage, hvor temperaturerne sniger sig op på den gode side af 20 grader. Trøjen kommer i et diskret design og 5 forskellige farvevalg. GripGrab har valgt et underspillet visuelt udtryk, hvor deres eget logo er let skjult i nakken og på brystet, mens resten af torsoen præges af et subtilt mønster.

Læs også: Guide: 4 tips til at cykle i varmt vejr

Ryggen, skuldrer og ærmer er i et let materiale bestående af større membraner, der gør det ekstra nemt at komme af med varme og sved, mens forsiden af torsoen består af et tykkere, men stadig tyndt lag stof. Trøjen har tre, ret dybe og brede lommer, som er overraskende rummelige.

Læs også: Velomore tester Ultralight Mesh undertrøje fra GripGrab

Derudover er trøjen designet i slim fit race-cut, der gør at trøjen sidder godt til, og samtidig er behagelig i en mere aggressiv position på cyklen. Perfekt til eksempelvis en sydlandsk Gran Fondo.

På landevejen
Selvom trøjen sidder tæt er den ikke ubehagelig at have på og sidder faktisk meget behagelig. Den er ikke så stram at man føler det trykker på maven ved vejrtrækning og langt fra noget, der minder om at krølle på maven. Det tynde meshmateriale på ryggen gør dog, at man bør overveje at smøre sin ryg ind i solcreme, hvis man ikke har en undertrøje på. Ellers kan man godt risikere at komme hjem med en fin aftegning af stropperne fra sine cykelshorts.

Ude på cyklen er trøjen helt perfekt i varmt vejr. Den ventilerer godt og når man sidder i bukningerne mærker man, hvordan vinden smyr sig hen over ryggen. Trøjen performer som man forventer af en Climbers Jersey/let og super ventileret trøje. Selv på de varme dage, med over 25 grader i juli måned, var trøjen behagelig og jeg følte at trøjen arbejdede med den smule vind der var, til at bidrage med at arbejde imod overophedning. Det tynde materiale forblev behageligt og blev heller ikke sønderligt fugtigt af sved. Faktisk oplevede jeg ikke de store problemer med at udholde varmen i trøjen, hvilket må siges at være et job well done for en sådan trøje.

Læs også: Velomore tester CORE kropstemperaturmåler

Som navnet antyder, er trøjen nok udviklet med henblik på cykling under sydlige forhold, hvor den vil være helt ideel på eksempelvis Alpe d’Huez’ brandvarme bjergside. Jeg kunne i hvert fald godt se mig selv køre et løb som La Marmotte iklædt GripGrab Climber Ultralight trøjen, men med de varmegrader vi har haft denne sommer, har den helt sikkert også sin berettigelse i en dansk cykelgarderobe. Ynder man at køre på hometrainer, som jeg gør, egner den sig legedes godt her.

Det stilede design er pænt og uden dikkedarer og gør sig god til alle slags sorte cykelshorts.

Facit
GripGrab Climber Ultralight er en ekstrem vel ventileret cykeltrøje, som til trods for sit tætsiddende race-fit, er dejlig behagelig at have på. Trøjen har været en god følgessvend på de meget varme dage vi har haft i løbet af juli og jeg glæder mig til at kunne krybe i den på en tur sydpå. En enkel, elegant trøje, der gør hvad den er skabt til uden nogen dikkedarer.

Info
Størrelser: XS-XXL
Farver: Hvid, mørkerød, sort, marine blå og grøn.
Pris: 900 kr
Mere info: www.gripgrab.com