27.10.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

Hærvejsløbet bliver en del af l’Etape du Tour

Det populære Hærvejsløbet bliver fremover klædt i gult på landevejsdelen, som bliver en del af A.S.O.’s Gran Fondo-serie l’Etape du Tour under navnet l’Etape Denmark by Tour de France – The viking Gran Fondo.

Hærvejsløbet bliver fremover en del af den internationale Gran Fondo-løbsserie l’Etape du Tour. Som du kunne læse om i vores sommernummer, har DGI med støtte fra Sport Event Danmark arbejdet på at blive en international motionsbegivenhed.

Det er nu sket med indlemmelsen af Hærvejsløbets landevejsruter i l’Etape du Tour, under navnet l’Etape Denmark by Tour de France – The viking Gran Fondo. Man vil fortsat kunne køre MTB og gravel som en del af Hærvejsløbet, men for landevejsdelen vil oplevelsen blive en tand mere gult, ligesom målområdet vil bære markant præg af det nye samarbejde med A.S.O. og l’Etape du Tour.

Med indtræden i l’Etape du Tour tilføjes desuden et konkurrencemoment til Hærvejsløbet, hvor vinderne og podiet på hver distance fremover vil blive hyldet på podiet i Viborg, ligesom der indføres henholdsvis en bakke- og pointtrøje for de hurtigste ryttere på nye bakke- og sprintsegmenter undervejs i løbet.

L’Etape du Tour startede i sin tid som et motionsløb med Gran Fondo-format på Tour de Frances kongeetape, ofte kørt ugen før Tour-feltet slog vejen forbi. De senere år har A.S.O. udbredt konceptet til hele verden, med l’Etape du Tour associerede løb i over 29 lande.

Læs også: Tilmeld dig Bike Challenge i dag og få en fed 2023 sæson i kalenderen.

Her på Velomore glæder vi os til at prøve det nye format, og skal du have den perfekte opvarmning til l’Etape Denmark, anbefaler vi at du deltager i Munkebjerg Grand Prix d. 11. juni, så du står knivskarpt d. 24. juni. Du tilmelde dig Munkebjerg Grand Prix her og læse mere om l’Etape Denmark by Tour de France her.