Specialized Diverge
20.10.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

Ny Specialized Diverge bringer køreglæde og komfort til nyt niveau

Efter flere års udvikling er Specialized nu klar til at vise deres nye Diverge STR for omverdenen, og bringer, takket være Future Shock affjedring for og bag, komfort og køreoplevelse til nye højder.

Efter flere års udvikling har Specialized lanceret deres helt nye Diverge STR som kommer i 3 forskellige udgaver i prisklasser startende fra 59.000 kr til 118.000 kroner.

Læs også: Velomore tester den nye Specialized S-Works Prevail 3

Det særlige ved den nye Diverge STR er det revolutionerende Future Shock system, som cyklen er udrustet med både for og bag, og som bringer komfort og performance for en cykel til helt nye højder. Den nye Diverge er således udrustet med 30 mm vandring bagtil og 20 mm vandring foran, alt sammen for at sikre rytterens performance og minimere påvirkningen fra underlagets ujævnheder.

Den bagerste hydrauliske Future Shock dæmper forhindrer cyklen i at hoppe op og ned, samtidig med at den sikrer stabilitet i sadlen, uanset ujævnheder, og dermed giver rytteren mulighed for uforstyrret at træde i pedalerne selv i det mest udfordrende terræn. Det sker ved at omdanne saddelrøret til en udvidet saddelpind, der benyttes som fjeder, med en lille dæmper til at kontrollere bevægelser i et bagudrettet flex – lidt hen ad Isospeed kendt fra Trek Domane. Dæmperen indstilles efter rytterens højde, vægt og kørestil med mulighed for mindre justeringener on the fly alt efter underlagets beskaffenhed.

Foran giver den justerbare dæmpning ligeledes rytteren fuld kontrol, kan nemt justeres undervejs i forhold til underlaget. Cyklen er desuden ekstrem alsidig i forhold til terræn, med plads til 47 mm brede dæk. Den interne SWAT-opbevaring gør det desuden muligt at opbevare værktøj og små fornødenheder inden i rammen, ligesom Diverge STR er udrustet med indsatser til montering af ekstra flaskeholdere eller tasker.

Den nye Specialized Diverge STR S-Works kan desuden prale af at blive den dyreste cykel i hele Specializeds sortiment, med et prisskilt på svimlende 118.000 kroner. Diverge STR Expert kan dog erhverves for 59.000 kr. og kommer i farverne Harvest Gold og sort, mens Diverge STR Pro kan købes for 75.000 kr. og vælges i farverne Satin Blaze Pro og sort. S-Works modellen kan kun fåes i sort. Ønsker man selv at bygge cyklen op fra bunden, kan et rammekit erhverves for den nette sum af 45.000 kr.

Velomore har allerede haft fornøjelsen af at teste den nye Diverge STR og du kan derfor glæde dig til at læse testen i næste nummer af Velomore, som er på gaden d. 1. december. Har du ikke allerede abonnement, så skynd dig at tegn et herunder og få næste magasin direkte i postkassen. Læs mere om cyklen her.

Læs også: Ulven – grusvejsslaget i Storskoven