23.08.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Nyt dansk brand skaber verdens mest bæredytige cykelbrille

Danske ATTAAC har udviklet verdens mest bæredygtige performance solbrille.

Nystartede, danske ATTAAC har skabt verdens mest bæredygtige cykelbrille. Gennem de seneste 2 år har ATTAAC arbejdet på udviklingen af brandets første performance sportsbrille, som er første skridt i deres mission om at lave unikke sportsinnovationer med et stærkt fokus på bæredygtighed.

ATTAAC Element er navnet på brillen, som er udviklet med en bio-baseret ramme, som er lavet af 58% planter, mens gummiet ved på brillestænger og næsepuden er produceret i 30% genanvendt gummi. Derved reducerer brillen sit klimaaftryk med op mod 75% sammenlignet med traditionelle råolie plastik baserede briller.

“Da vi havde brug for nye cykelbriller for nogle år siden, blev vi opmærksomme på den store mangel på bæredygtighed. Vi kunne ikke finde noget bæredygtigt i performance solbrilleverdenen. Alt var lavet af normalt ikke-bæredygtigt TR90 plastik. Med det i tankerne satte vi os for at lave vores egen bæredygtige performance solbrille, der skulle være lavet i Europa med et super fit og features vi som cykelmotionister, ville elske at bære hver dag” fortæller Phillip, der er en af de 3 mænd bag ATTAAC, i en pressemeddelelse.

Brillerne produceres i Italien på en fabrik, der gennem de seneste år har søsat flere initiativer til en mere bæredygtig produktion. Bl.a. benytter fabrikken elektroniske køretøjer og udstyr så vidt muligt, og producerer desuden 50% af sin egen strøm gennem fabrikkens egne solceller.

Læs også: Der er styr på sikkerheden i Mols Bjerge Grand Prix

De mange klimabevidste tiltag har dog ikke kompromitteret brillernes performance. ATTAAC Element kommer således med sfæriske multiplayer Zeiss glas, der mindsker lysforvrængning, lysreflektion, dug og blokerer 100% for skadelige UV-stråler.

ATTAAC Element forventes at koste 1400 kr ved lancering og kommer i 7 forskellige farver. Med til hver brille følger desuden tre slags farvet glas, tre næsepuder, samt pudseklud og opbevaringspose i bæredygtigt materiale.

Læs mere på her.