Rundt om Rold
12.04.2024
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Rundt om Rold slår deltagerrekord

Over 600 glade motionister har løst startnummer til Nordjyllands største motionscykelløb Rundt om Rold.

Når der i weekenden køres 10. udgave af motionscykelløbet Rundt om Rold, bliver det en rekordernes udgave. Løbet slår nemlig hele to deltagerrekorder.

Løbet opstod i 2014 på toppen af Rebild Bakke og i løbet af blot få år konsoliderede det sig som Nordjyllands største motionscykelløb. I år er det 1 af kun 2 motionscykelløb i toppen af Danmark og med over 600 deltagere slår løbet alle tidligere deltagerrekorder.

“Det er en fantastisk milepæl vi nu har nået. Løbet har i mange år svinget mellem 400 og 500 deltagere, men i år er det stukket helt af” fortæller event manager, Nikolaj Hebsgaard.

Løbet er en del af Danmarks største motionscykelløbserie Bike Challenge, der også tæller de populære motionscykelløb Sorø Classic og Mols Bjerge Grand Prix. Og det er her, at den anden deltagerrekord kommer i spil. For selvom Mols Bjerge Grand Prix har været tæt på flere gange, er det i år første gang at et løb i Bike Challenge runder 600 deltagere.

“Jeg tror det skyldes at vi har holdt fast i vores gode opskrift. Vi har gennem årene holdt fast i det samme gode koncept og kun ændret på ganske få detaljer. Det har givet os et ry for at være gode, solide og velarrangerede løb. Læg dertil, at vi kører i et fantastisk terræn her i Rebild og Rold Skov og du har en vinderopskrift” forklarer Nikolaj Hebsgaard.

Rundt om Rold køres nu på søndag på en 55 kilometer lang rundstrækning med start og mål på toppen af Rebild Bakke. De over 600 motionscyklister kan se frem 1, 2 eller 3 ture på ruten, som også slår vejen forbi bakken i Fræer, Madum Sø, Arden, Rold, Nysum og Aarestrup.

Læs også: Se alle fordelene ved et Velo+ abonnement

Løbet slutter op ad Rebild Bakke, hvor arrangørerne tilmed har en bakkespurt i ægte Tour de France-stil, som kårer dagens hurtigste mand og dame.

“Vi hylder bakkekongen og -dronningen af Himmerland på Rebild Bakke. Det hører sig til på så legendarisk bakke og vi har gjort det siden 2014, så det er jo sjovt at store løb som Post Nord Danmark Rundt og Hærvejsløbet har valgt at gøre det samme” lyder det fra Nikolaj Hebsgaard.

Tilmeldingen er lukket, så hvis du også gerne vil ud og køre i det smukke landskab omkring Rebild Bakker og Rold Skov, må du vente til næste år. Du får dog en lige så god oplevelse i Sorø Classic d. 16. juni og Mols Bjerge Grand Prix d. 8. september.

Om Bike Challenge

Bike Challenge opstod i 2015, efter en succesfuld første udgave af Rundt om Rold i 2014. Serien fik hurtigt følgeskab af de to populære motionscykelløb i Sorø og Mols. Løbsserien er en del af cykelmagasinet Velomore, Skandinaviens største cykelmagasin, som med sine motionscykelløb, forsøger at komme tættere på sine læsere.