Velomore
15.04.2024
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2024/05/hebby-scaled.jpg Nikolaj Hebsgaard

Velomore kører Danmarks Højeste Motionscykelløb

Efter et års pause er vi tilbage i startboksen ved Danmarks Højeste Motionscykelløb Kristi Himmelfartsdag.

Et fast løb i vores kalender er altid Danmarks Højeste Motionscykelløb på Kristi Himmelfartsdag. Løbet byder på flere forskellige ruter men særligt 108 km ruten har stjålet vores hjerter. Løbet har været en fast del af vores løbsprogram de sidste 12 år, helt tilbage fra de gode gamle Cykelmagasinet dage.

Sidste år var vi desværre ikke med, men i år er vi stærkt tilbage og stiller med hele 5 skarpe skribenter. Danmarks Højeste Motionscykelløb køres, som navnet afslører, over de højeste punkter i Danmark med Ejer Bavnehøj og Yding Skovhøj som de absolutte højdepunkter.

Området i Søhøjlandet er populært blandt cykelmotionister, og flere andre motionscykelløb kører også mange af de samme bakker og dele af ruten, bl.a. Bakkeløbet, som køres senere her i april. Men særligt 108 km ruten ved Danmarks Højeste har vist sig at være super godt tilrettelagt og vi har efterhånden prøvet dem alle. 144 km ruten er også virkelig god, men Bjergvej er bare ond efter 133 kilometer.

På 108 kilometer kommer man omkring alle de hårdeste og væsentligste bakker i området, med et minimum af køretid på kedelige transportstykker og halvfarlige hovedveje (som der desværre er mange af i denne del af Østjylland).

Læs også: Velomore kører Liege-Bastogne-Liege

Så vil du ud og køre med Velomore eller bare gerne have en forrygende forårsdag i Danmarks ‘højeste terræn’, så tilmeld dig en Danmarks Højeste Motionscykelløb torsdag d. 9. maj.

Løbet byder på følgende distancer med start og mål ved Skanderborg Fælled: 27, 71, 108, 144 og 187 km. Du kan læse vores beretning fra 2022 her, som var sidste gang vi deltog. Du finder vores beretning fra 2017 her, fra dengang vi hed Cykelmagasinet.

Vi ses til Danmarks Højeste.