08.08.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2024/05/hebby-scaled.jpg Nikolaj Hebsgaard

Velomore tester aerotrøje fra AGU

Få lidt af Jonas Vingegaards fart med ud på landevejen med AGU’s aerotrøje, udviklet i samarbejde med rytterne på Jumbo-Visma.

Det er selvsagt noget nær umuligt at være tøjleverandør til verdens, nok mest, professionelle cykelhold og samtidig ikke have en aerotrøje i sit sortiment. Efter at have overtaget stafetten fra Team Sky med et fokus på marginal gains, har rytterne på Jumbo-Visma i samarbejde med deres tøjsponsor AGU, udviklet en af feltets hurtigste trøjer – og det kommer os almindelige motionister til gode.

Vi har haft AGU’s aerotrøje Aero Jersey SS III Premium til test henover sommeren og til vores deltagelse i Maratona dles Dolomites (som du kan læse mere om i årets sidste magasin, på gaden d. 16/11).

Trøjen kommer i to forskellige farver som ikke gør det store væsen af sig. Designet er tæt uden at være stramt og umiddelbart har AGU’s aerotrøje et mere komfortabelt snit end mange andre mærkers tilsvarende trøje. Mest bemærkelsesværdigt er det, at trøjen kommer med glatte ærmer, så ingen simpels eller render på ærmerne, som ellers er det gængse i denne kategori af tøj.

I stedet ser ærmerne ud til at være udført i to forskellige typer metervare, hvor den yderste del, eller den del som vender væk fra kroppen, umiddelbart er glattere end den indvendige del. Ærmgabet er laser skåret og holdes på plads af små, diskrete gummi dutter. Ryggen af trøjen er lavet i et let mesh for øget ventilation, mens forsiden lader til at være i det samme materiale som ydersiden af ærmerne.

Læs også: Kølig komfort og drømmebårdet styrke: Vingegaards Tour-trøje

Trøjen er udviklet i vindtunnel sammen med Jumbo-Visma-rytterne, så jeg har ingen årsag til at tvivle på, at trøjen ikke er hurtig, men de glatte ærmer undrer mig alligevel, da Jumbo-Visma-rytterne kører rundt med render i deres holdtrøjer.

På landevejen

Som nævnt er pasformen ikke super stramt men dejligt behageligt, så man føler ikke umiddelbart at man har taget en hurtig aerotrøje på. Den sidder tæt og behageligt, men ikke så tæt at man føler, at man er nødt til at suge maven ekstra ind.

På cyklen sidder trøjen helt optimalt og de forskellige gummibånd og dutter, sørger for at både trøje og ærmer bliver siddende på deres plads. En særlig ting jeg har bemærket ved den her trøje, er at den ikke umiddelbart virker til at være super ventileret. Temperaturerne har i hvert fald ikke skulle være meget over de 20 grader, før jeg begyndt at dryppe sved ned på cyklen, hvilket jeg normalt nærmest aldrig gør. Men det har jeg oplevet flere gange med den her trøje.

Trøjen opleves dog hurtig, omend man lidt mangler de “visuelle” aerotegn for at føle sig helt sikkert. Visuelt ligner trøjen en almindelig cykeltrøje, hvilket både er godt og skidt. Har man liret sig ud i fuld aeroudrustning til cykelløb, er det til sin egen fordel at modstanderne ikke kan se det, omend man gerne vil ligne en fandens karl på træningsturene med kammeraterne. Jeg havde trøjen på, da jeg tidligere på året deltog i Maratona dles Dolomites, og efter løbet havde jeg indtrykket af, at havde haft den rigtige trøje på.

Facit

AGU har uden tvivl lavet en hurtig trøje, omend den ikke umiddelbart føles hurtig og har et diskret udseende. Jeg har dog ingen grund til at tvivle på, at trøjen er hurtig og måske er det materialernes glatte overflade der gør forskellen. Kombinerer man den med AGU’s aero cykelshorts og aerosokker, har man et godt og hurtigt sæt.

Læs også: AGU’s forår- og sommerkollektion holder dig kørende

Info

Vurdering: 5/5
Størrelser: S – XXXL
Farver: Sort eller “plume”.
Pris: 170 euro (1.266 kr).
Køb den her: www.agu.com