19.12.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Lasse Klausen

Velomore tester flade pedaler fra Canyon

Udover cykler i alverdens afskygninger udvider Canyon nu endnu en gang deres egen tilbehørserie, og lancerer et par lækre flade MTB pedaler.

Flade pedaler til mountainbike er blevet mere og mere populære de seneste par år, og appellerer ofte til dem, som ikke går så meget op i watt, og som har lidt mere fokus på at have det sjovt nedad. Derfor ses flade pedaler oftest på trail- og enduromountainbikes, da de bl.a. gør det nemmere at flytte sig rundt på mountainbiken uden at skulle bruge tid på at klikke ind eller ud. Det er en stor fordel, hvis man tonser ned ad en svær nedkørsel.

Pins’ne er lavere i midten og højere i enderne for at give bedre greb.

Keep it simple

Det er de færreste som ikke kender direktesalgs producenten, Canyon. De spytter cykler ud indenfor alle grene fra deres tyske hovedkvarter. De sidste par år har de også kastet sig over en masse inhouse tilbehør, og nu er turen kommet til flade pedaler.

Pedalerne er selvfølgelig lavet i aluminium, og fås i 2 størrelser: 36 – 42 og 43 – 48. Small måler 100 mm x 95 mm x 17 mm og large måler 109 mm x 110 mm x 17 mm. Large er altså 9 mm længere og 15 mm bredere. Jeg har personligt ikke før set pedaler navngivet på den måde. Det gør det også nemmere for nybegynderen at finde den rigtige størrelse pedal.

Læs også: Velomore tester elektronisk dropper post fra Magura

Der sidder 10 pins på hver pedal, og disse kan nemt skiftes. Akslen er i CrMo stål kombineret med DU bøsninger. En standard pakke inden for pedalaksler. Et par large vejer 430 gram og pedalerne fås enten i sort eller børstet aluminium. Vægtmæssigt er 430 gram ganske inden for skiven, og stort set identisk med f.eks. DMR Vault.

I skoven

For det første kan man igen, igen, ikke sætte en finger på kvaliteten hos Canyon. Tyskerne har virkelig godt styr på det, og pedalerne virker til at være i en god og holdbar kvalitet. Mest af alt er de også praktiske, og pins’ne har store hoveder, som nemt kan skiftes ud. Aksel og lejer virker også til at være solide. Canyon har valgt en kortere pin i midten af pedalen og højere pins i begge ender for at give max greb i skoen.

Mountainbikerlivet sammen med pedalerne var ganske positivt, og de virkede bare super godt i testperioden. Jeg kunne ikke finde noget negativt at sige om dem, da grebet altid var i top, uanset hvor ujævnt det var på vej nedad.

Læs også: Velomore tester Fizik Terra Artica GTX

Mine sko flyttede sig ikke nævneværdigt, og det var nemt at finde en god fodposition. Det gjaldt både op og ned, hvor der ikke var en finger at sætte på noget. Holdbarhedsmæssigt var det svært at se noget slid på hverken pedaler eller pins, trods dårligt vejr og lidt uforsigtighed ved sten mv.

Facit

Simple og effektive pedaler fra Canyon, som gør præcis, hvad de skal. Jeg havde altid fint greb i skoen, uanset terræn, og det var også nemt at småjustere undervejs. Der er heller ikke en finger at sætte på holdbarheden, og der er mange års mountainbike liv i dem.

Vurdering

Vurdering: 4/5
Vægt: 430 gram
Info: www.canyon.com