05.03.2024
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

Velomore tester FUSION TEMPO

Velomore tester FUSIONs lynlåseløse TEMPO-trøje, der har bragt mangen en ColoQuick-rytter til tops på podiet. Er trøjen enden på race suit’et som vi kender og elsker det?

Da FUSION sidste år præsenterede deres nye trøje til Team ColoQuick, gjorde den sig særligt bemærket ved ikke at have nogen lynlås. ”Bedre aerodynamik” og ”hurtigere end et race suit” lød argumenterne om trøjen, der er udviklet i samarbejde med bl.a. ryttere fra det danske kontinental-team.

Indrømmet, jeg havde det umiddelbart meget sværere med en lynlåsløs cykeltrøje, end jeg havde det med skivebremser på en landevejscykel. Det virkede bare forkert at gå tilbage til noget, der reelt er en t-shirt. Og som en der har været rigtigt glad for de stramme race suits, var det en ekstra bajmand hvis en ”t-shirt” skulle gøre en ende på heldragten.

TEMPO!

”T-shirten” er en del af FUSIONs TEMPO! kollektion, som fokuserer på ultimativ fart. Med til TEMPO-trøjen hører et par cykelshorts, som er optimeret til at fungere optimalt sammen med den lynlåsløse trøje – og det er denne kombo, som giver en watt besparelse på højde med et racesuit, eller bedre endda.

Da man ikke længere skal have en lynlås som løber gennem trøjen, har FUSION formået at skabe en trøje, som sidder endnu tættere til kroppen end normale cykeltrøjer. Derfor er trøjen også mere komfortabel end en regulær cykeltrøje, påstår FUSION.

Torsoen består af en glat metervare og på ryggen er der tre lommer, som en cykeltrøje bør have. Ærmerne er udrustet med lodrette render for at forbedre aerodynamikken, ligesom vi kender det fra de fleste aerotrøjer og race suits. Et elastik bånd i bunden af trøjen sørger for, at trøjen ikke begynder at krybe opad når man sidder på cyklen.

TEMPO-shortsene er i et high-tech materiale, som er både vandresistent og hurtigt tørrende, ligesom man kender det fra FUSIONs populære SLi cykelshorts. Derudover yder de en let kompression. Som en særlig detalje, fremhæver FUSION selv, at midterstykket på ryggen af shortsene er forstærket, så det ikke bliver gennemsigtigt når det strækkes på rytteren, hvilket vi faktisk er glade for (hvem har ikke siddet og kigget på en noget nær bar numse, fordi shortsene var blevet for strukket).

Sidst men ikke mindst, er det værd at nævne, at bengabene er udrustet med silikonebånd for at holde dem på plads.

PÅ LANDEVEJEN

Er man vant til race suits, enkeltstartsdragter eller bare helt almindelige cykeltrøjer, er TEMPO-trøjen en helt ny oplevelse. På en og samme tid sidder trøjen tæt og komfortabelt på en måde, der ikke helt minder om nogle af de andre beklædningsgenstande. Den er helt sin egen.

Tætsidden uden at være ukomfortabel. Samtidig føles den hurtig, og så snart man sidder på cyklen føles det som om, at TEMPO-shorts og -trøje smelter sammen i en hurtig enhed. Jeg havde mange forestillinger om TEMPO-trøjen på forhånd, den ville sikkert være alt for stram, krybe op på cyklen og være svær at få af.

Men alt sammen blev gjort til skamme og hvad der overrasker mig mest, er hvor godt trøjen sidder når man for alvor pakker sig henover styret. For den sidder som den skal, på sin plads! Elastikbåndet formår at holde trøjen på plads uden at det sidder specielt stramt om livet. Og det giver en reel oplevelse af fart.

Læs også: Aerogains: Sådan øger du din gennemsnitsfart

Det er naturligvis umuligt at efterprøve FUSIONs påstande om fart, men med deres egne forsøg på cykelbanen i Odense, og med så kompetent en aero afficionardo som Frederik Muff med inde over udviklingsprocessen, er der ingen tvivl om, at deres påstande holder stik.

Om ikke andet, fik ColoQuick-holdet sat en tyk streg under sættets hurtighed i forårets A-løb sidste år, hvor de vandt en masse og i et sidevindsrodeo, vist nok fik hele holdet i top 15. Jeg føler mig i hvert fald hurtig i TEMPO- sættet, men hvad vigtigere er, føler jeg mig ekstrem komfortabel og tilpas, hvilket jeg ikke havde forventet. Nu glæder mig jeg bare til at det bliver sommer, så jeg kan komme ud og ræse i TEMPO-sættet.

FACIT

TEMPO-trøjen kommer indtil videre i 3 forskellige farver, og så har jeg på Instagram set en DK-version, som nok skal blive populær til Gran Fondo VM i Aalborg senere på året. Og det er måske meget godt, for meget tyder på, at TEMPO-trøjen har potentialet til at blive en N+1 trøje. Foruden at være hurtig, er TEMPO-virkelig komfortabel og dejlig at have på.

Læs også: Se alle fordelene ved et Velomore abonnement

Normalt ville jeg sige behagelig eller komfortabel, men TEMPO er virkelig dejlig og sidder som man gerne vil have en cykeltrøje til at sidde. Kombineret med de tilhørende cykelshorts, har man det ultimative cykelsæt til komfort og fart. Alt i alt er TEMPO-sættet et gedigent cykelløbssæt og jeg må bare erkende, at jeg er blevet hooked på at køre uden lynlås.

INFO

Vurdering: 5/5.
Pris for trøje: 1.500 kr.
Pris for cykelshorts: 1.800 kr.
Mere info trøje: www.fusionworld.com/tempojersey
Mere info shorts: www.fusionworld.com/tempobibs