16.11.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Hans Henrik Jørgensen

Velomore tester graveltøj fra SCOTT

Vi har testet amerikanske SCOTT’s bud på et sæt graveltøj, der bl.a. leder tankerne hen på mudder og adventure.

Amerikanske SCOTT kendes nok bedst som producent af high-end cykler, som sponsor for diverse WorldTour-hold igennem tiden og ikke mindst mountainbike-holdet SCOTT SRAM, hvor den 10 dobbelte verdensmester og olympiske guldmedaljevinder Nino Schurter kører.  Men firmaet har et meget bredere sortiment, inklusive beklædning i forskellige prisklasser og til både on- og offroad. Vi har kigget nærmere på deres Gravel merino trøje og Gravel Hybrid+++ baggy shorts. 

Merinould i trøjen

SCOTT Gravel Merino er en let cykeltrøje i 50% merinould og 50% polyester. Pasformen er slim og tæt på roadie-stram, hvis man ser bort fra, at der er anvendt uld, hvilket de fleste fravælger på landevejen.  Syningerne er tætte og komfortable og giver en følelse af komfort og kvalitet.  SCOTT kalder selv den testede models farve for “metal blue/dark blue”, hvilket gør at farven følger tidens trend, men derfor også svær at adskille fra flere af konkurrenterne.  

Bagpå er der tre dybde cykellommer og to med lynlås, hvilket betyder, at der er god plads til opbevaring af telefon osv. Lommerne er udført i 85 % polyamid (nylon) og 15 % elastran (spandex), hvilket giver en vis modstandsdygtighed over for vand, mudder osv. Det vil især din nye iPhone være glad for.  

2 i 1 shorts

Shortsene er groft forenklet en kombination mellem et par klassiske MTB baggy shorts og landevejs BIB.  Shortsene har en siddepude og seler som henleder tankerne på landevejen, mens den visuelle yderside henleder tankerne på MTB. Herudover er der lommer på begge lår, hvilket understreger, at der er tale om ”heavy duty” busker, hvor der er plads til oppakning. En smart detaljer er, at der nederst på ryggen i overgangen mellem bukser og seler, er udarbejdet tre små ekstra lommer, hvor fx et Visakort vil være ekstra godt gemt væk.

Fordelen ved at kombinere landevejsshorts med MTB shorts er, at man får en par shorts, hvor ydersiden afviser de værste mudderstænk fra at nå ind til BIB delen.  Køre man mest i klassiske BIB shorts, så vil de fleste opleve shortsene som forholdsvis tunge og unødvendigt robust til en almindelig træningstur på grus. Men skal man for alvor på oplevelse og tilbringe mange timer i sadlen med behov for oppakning, vil mange finde shortsene særdeles attraktive.   

På grusvejen

Vi har testet trøje og shorts i sommervarme, men også i efterårsvejr med både kulde og regn. Trøjen er helt klart en dedikeret sommertrøje, hvor man ikke behøver base layer pga. merinouldens svedtransporterende effekt. Anvendes trøjen sammen med base layer, opnås en vis vindafvisende effekt, som gør, at trøjen også kan bruges et stykke ind i efteråret sammen med et par løse ærmer.

Læs også: Velomore tester SCOTT Tago Plus

Shortsene kan samme med et par løse ben i princippet anvendes hele året rundt, men skal primært anvendes om foråret og efteråret og på kølige sommerdage. Særligt på dage, hvor der er regn i luften, eller grusvejene er fedtede, kommer shortsene til sin ret.    

Facit

SCOTT Gravel Merino er en fantastisk sommer cykeltrøje, men mange gode detaljer målrettet grusvejsentusiasten. Den er velventileret og godt designet med særligt fokus på to tre dybe lommer og to lommer med lynlås. 

Læs også: Velomore tester vintersæt fra GripGrab

SCOTT Gravel Hybrid+++  shorts’ne passer fint til trøjen, men kommer for alvor først til sin ret, når der skal tilbringes mange timer i sadlen og gruset er tung af mudder.  Den rutinerede gravel entusiast vil finde shortsene helt perfekte mens landevejsrytteren, som en gang i mellem tager en afstikker på grus, vil finde dem lidt for robuste og have svært ved at se værdien i lommer på lårerne. 

Info

Vurdering trøje: 5/5
Vurdering shorts: 4/5
Størrelser trøje: S – XXL
Størrelser shorts: S – XXL
Pris trøje: 1.099 kr
Pris shorts: 1.199 kr
Mere info: www.scott.com