AGU
20.08.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

Velomore tester High Summer cykelshorts fra AGU

Jonas Vingegaards tøjsponsor har lavet et sæt cykelshorts specifikt udviklet til cykling i varmt vejr: AGU High Summer III Trend.

Langt de fleste cykelshorts gør sig godt i dansk sommervejr, men på de varmeste af varme dage må man ty til ekstra tynde og speciallavede cykelshorts. Et sådan sæt har hollandske AGU lavet. Sponsorerne af Jonas Vingegaard og Jumbo-Visma har udviklet et sæt sommershorts ved navn High Summer III Trend, som er lavet specifikt med henblik på de aller varmeste sommerdage. Shorts som denne sommer har haft sin helt særlige berettigelse, med varmerekord og hvad ved jeg.

Læs også: Velomore tester Jonas Vingegaard collaboration trøje fra AGU

Cykelshortsene er lavet i et figursyet fit, der er udviklet med øje for komfort og øget ventilation på cykelturen. Materialet shortsene er lavet i, er tilmed udviklet til at være hurtigttørrende, såfremt man ønsker at hoppe i den lokale sø, å, pool eller havet under eller efter sin cykeltur – eller måske bare have dem på i bruseren, hvis man har smadret sig selv til La Marmotte.

Varmtvejrs egenskaberne har AGU fundet ved at lave shortsene med Coldblack teknologi, som reflekterer 80% af varmen fra solens stråler og derved bevirker, at shortsene bliver opvarmet markant langsommere end andre cykelshorts. Coldblack teknologien yder desuden ekstra UV-beskyttelse, omend jeg aldrig har oplevet at blive solbrændt gennem min cykelshorts. Puden er i øvrigt den samme som rytterne på Jumbo-Visma benytter.

På landevejen
Den lette kompression i buksebenene får umiddelbart shortsene til at virke stramme, især omkring bengabet, men ikke noget ubehageligt eller med følelsen af, at de er et nummer for lille. Man vender sig hurtigt til følelsen og så snart man sidder på cyklen er den gledet ud af tankerne igen.

Puden virker ved første øjekast lidt tynd, men er faktisk overraskende behagelig og alsidig. Den fungerer både når man sidder oppe i sadlen eller ligger aggressivt henover styret. Bestemt en af de mest komfortable puder jeg har prøvet og jeg forstår, hvorfor Jumbo-rytterne kan li den.

Mest bemærkelsesværdig er dog klimatilpasningen i shortsene i form af Coldblack teknologien. Det fungerer rigtig godt i varmt vejr og man får ikke den der varme og svedige fornemmelse, som man godt kan få efter 2-3 timer i sadlen i bagende hede, da opvarmningen fra solensstråler er mindre markant. Tvært imod, føler man sig stadig frisk i skridtet når man kommer hjem, som især er et af de steder, hvor jeg synes man godt kan blive varm og klam. Hvorvidt shortsene tørrer hurtigt efter et dyb i vandet har jeg ikke undersøgt, men er man til den slags er det sikkert en meget fed funktion.

Læs også: Velomore tester Climber Ultralight cykeltrøje fra GripGrab

Shortsene stropper er smalle oppe ved skulderen, men har et stort, bredt panel både på maven og ryggen. Materialet er let, men om det har nogen særlig funktion har jeg ikke kunne læse mig frem til. Det lader dog ikke til at gøre noget ved varmeoplevelsen af shortsene og uden undertrøje, er det store panel faktisk ret behageligt.

Facit
Har de her shorts så sin berettigelse? Ja, det vil jeg mene. Med de temperaturer vi har set i Danmark denne sommer, har AGU’s High Summer cykelshorts været mine foretrukne og skulle jeg sydpå og køre i varmen, ville de uden tvivl være mit førstevalg sammen med en let cykeltrøje. De er ikke blevet testet på hometrainer endnu, men jeg forestiller mig, at de kommer øverst i bunken når cykelshortsene til Zwift-sæsonen skal findes frem.

Info
Størrelser: S-XXXL
Farver: Sort
Pris: 820 kr
Køb dem her: www.agu.com