12.11.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

Velomore tester indoor sæt fra Ekoi

Er der noget mere lirens end at sidde iklædt samme tøj på sin smarttrainer, som sin avatar er iklædt i Zwift? Det er muligt med dette indoor sæt fra Ekoi.

Ekoi X Zwift er franskmændenes bud på et dedikeret indoor sæt med undertrøje, cykeltrøje og seleløse cykelbukser. Kittet er magen til det, som man i Zwift kan unlocke ved at deltage i et af Ekois events, der køres henholdsvis tirsdage (group ride) og lørdage (ræs).

Det er derved muligt at være iklædt samme outfit, som sin avatar i Zwift, hvilket er ret lirens – eller sporte sit virtuelle outfit ude i virkeligheden.

Det tekniske
Sættet er delvist lavet specifikt til indoor cykling, først og fremmest med cykelshortsene, der som nævnt ovenfor ikke er udrustet med seler som klassiske cykelshorts. Shortsenes materiale er tyndt og let, men henblik på at fremme åndbarheden for huden nedenunder og samtidig modvirke at shortsene bliver gennemsvedte. Puden er den samme som rytterne på Arkea-Samsic kører med, Ekois V-LIGHT, som udmærker sig ved sin komfort. En lækker detalje ved shortsene er silikonepanelerne for enden af hvert bukseben, der bl.a. er med til at give shortsene deres suveræne hold, så de ikke glider ned i brug.

Undertrøjen er derimod primært udviklet til Arkea-Samsic og MTB-rytteren Julien Absalon, med henblik på at performen på de varmeste dage. Men det afholder den ikke fra at være egnet til indendørs brug, hvor den er velegnet i helt op til 25 graders varme (hvilket alligevel bliver for varmt til indoor-cykling, medmindre du eksperimenterer med varmetræning). Undertrøjen har alle de sædvanlige egenskaber som en undertrøje besidder.

Sidst men ikke mindst er der selve trøjen, som egentlig er en regulær sommertrøje. Trøjen er figursyet og i et behageligt strecht stof, der desuden er åndbart og ekstra ventileret. Det giver en trøje som langt end ad vejen er behagelig at have på indenfor også, men som sagtens egner sig til at blive vist frem på virkelighedens landeveje.

På smarttraineren
Sættet er ganske behageligt at have på smarttraineren. Det er første gang for mit vedkommende at jeg har prøvet et par cykelshorts uden seler, men jeg er positivt overrasket. Normalt er jeg ikke generet af seler når jeg cykler i Zwift, men på de varmeste dage kan det trods alt blive nødvendigt at tage selerne af skuldrene, og så er de bare til gene, når de hænger der og dasker. Især når man har stået op i pedalerne.

Men de seleløse shorts fra Ekoi har været en positiv overraskelse. De sidder overraskende nok behageligt og helt som mine andre bibs. Dog er de en smule stramme i taljen, hvilket man lige skal vænne sig til. Til gengæld sidder de som de skal og bliver siddende der indtil man tager dem af igen. Samtidig er de relativt korte i benene, så mængden af blottet hud, og derved også mulighed for bedre afkøling, større, end ved regulære landevejsshorts.

Puden er behagelig, selv efter længere tid i sadlen og materialet shortsene er lavet af, samler ikke på væske og bliver ikke vådt eller “træls”, selv efter lang tid i sadlen.

Undertrøjen har ligeledes været et godt bekendtskab, omend min kæreste og jeg har diskuteret hvorvidt størrelsen måske har været til den knappe side, eller om ærmegabene bare er små. Hvorom alting er, sidder de helt oppe i armhulen, omend det ikke er noget man mærker til når man sidder på cyklen.

Personligt fortrækker jeg at være iklædt undertrøje når jeg sidder på smarttraineren. Ikke fordi jeg sidder et sted hvor andre kan se mig, men fordi jeg oplever at min hud tørre ud, eller at jeg bliver koldt på overkroppen, når blæseren står direkte ind på den bare hud. Sidder man et sted der er godt ventileret og har man en god blæser, er det ikke noget problem at have undertrøje eller cykeltrøje på.

Læs også: Velomorer lirer pain caves: 4 fede opgraderinger

Undertrøjen fra Ekoi præsterer som man bør forvente af en undertrøje, og får fint fugten væk fra huden. Den er hurtigt tørrende og komfortabel, ligesom shortsene, selv efter længere tid.

Men så kommer vi til trøjen, som jeg ærgerligt skal indrømme, ikke har brugt så meget tid på at teste. På de koldeste dage starter jeg ud i trøje, men tager den af først der er kommet varme i kroppen. Og det samme har gjort sig gældende med denne trøje. For mig bliver det for varmt, men jeg forstiller mig, at den er god på en varm sommerdag udendørs.

Læs også: Velomore tester iPad Race Bar fra Tons

Farverne kan man mene om hvad man vil, men så længe man kører idendørs eller gerne vil være klædt som sin avatar i Zwift, er den lilla farve ret cool. Men jeg må ærgerligt indrømme, at den nok ikke blive mit første valg på virkelighedens fællesture.

Facit
Alt i alt er indoor sættet fra Ekoi et godt valg, hvis du vil have et indoor specifikt sæt der bare skal slides op. Materialerne er af god kvalitet og egner sig til mange svedige timer i pain caven. Detaljen med de seleløse bukser fungerer overraskende godt, men selve cykeltrøjen oplevede jeg desværre som værende for varm. Sættet er primært et samarbejde mellem Ekoi og Zwift, men jeg savner alligevel nogle mere afdæmpede farver, som klart ville strække brugstiden ud på virkelighedens landevej for mig.

Info – Ekoi indoor cykelshorts
Vurdering: 5/5
Bedst til: Indoor cykling.
Størrelser: S-XL
Pris: 860 kr.
Køb dem her: www.ekoi.dk

Info – Ekoi indoor undertrøje
Vurdering: 5/5
Bedst til: Indoor cykling eller som baselayer udendørs.
Størrelser: S-XL
Pris: 344 kr.
Køb dem her: www.ekoi.dk

Info – Ekoi indoor undertrøje
Vurdering: 4/5
Bedst til: Indoor cykling i virkelig kolde omgivelser.
Størrelser: S-XL
Pris: 860 kr.
Køb dem her: www.ekoi.dk

*Første gang udgivet februar 2023.