24.08.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

Velomore tester landevejstøj fra SCOTT

SCOTT RC Ultimate er amerikanernes bud på et absolut high-end landevejssæt, der er både er aerodynamisk og super komfortabelt i varmt vejr.

En klar tendens blandt de store cykelproducenter, er at de efterhånden også har et bredt sortiment med accessories til cykelturen. Dette gælder naturligvis også amerikanske SCOTT. Vi har kigget nærmere på deres RC Ultimate Graphene landevejstrøje og de dertilhørende RC Ultimate++++ cykelshorts, der er amerikanernes bud på et high-performance landevejssæt.

Carbon i trøjen

Graphene er et forholdsvist nyt materiale. Uden at gå i ind i en længere forklaring af fysisk og grundstoffer, har materialet ikke eksisteret i meget mere end 13 år. Materialet består hovedsageligt af carbon og har den fordel, at materialet er forholdsvist stærkt i forhold til sin størrelse og vægt. I en cykeltrøje betyder det, at den integrerede Graphene-garn giver en trøje som er både aerodynamisk og ekstrem tynd på en og samme tid. Trøjen har det som SCOTT kalder et “speed focused” mønster, der minder om vandrette riller henover torso og ærmer. Samtidig er trøjen uden halskrave, hvilket giver en forholdsvis dyb udskæring, lidt som man kender det fra tøj til triathlon og visse aerotrøjer.

SCOTT præsenterer selv shortsene som deres mest avancerede til dato, hvor det især er mønstret som adskiller dem fra det øvrige sortiment. Ved at mindske antallet af sømme har SCOTT søgt at forbedre komfort og minimere shortsenes vægt. Udover det minimale antal søm, sikres komforten også ved en gradvis kompression ned igennem buksebenene. Sidst men ikke mindst, har shortsene integrede silicone bånd, som hjælper med at holde shortsene på plads.

På landevejen

Allerede i det øjeblik man trækker i tøjet mærker man, at der her er tale om et højkvalitets materiale. Det har den sprøde og lidt eksklusive følelse, som man ikke finder særligt mange steder. RC Ultimate-trøjen er designet med Slim Fit og den sidder da også ret tæt til kroppen. Den føles let og behagelig når man sidder i den foroverbøjede position på cyklen, men er nok ikke lige en trøje man ville vælge til de lange bagerstop.

Trøjen slår mig ikke umiddelbart som en klassisk aerotrøje, men det tætsiddende og rillede design, kombineret med en lav hals, giver oplevelsen af fart. Vi har testet i sensommervarmen og det er her jeg oplever at trøjen for alvor kommer til sin ret. Dens lethed gør den yderst komfortabel på varme dage, og jeg har nydt at have den på i den lune sensommer, særligt på de dage hvor farten skulle være ekstra høj.

Læs også: Velomore tester SCOTT Tago Plus

Den eksklusive fornemmelse fra trøjen får man også fra shortsene. De er relativt lavtaljede, hvilket ikke er så tit at man ser det på moderne cykelshorts, hvor tendensen for lidt siden var, at der skulle tilføjes et ekstra panel å maven. Men ikke hos SCOTT og det er faktisk meget rart. Stropperne er lette og tynde.

De krydser over på ryggen for ekstra komfort, og kan derfor godt drille lidt når man tager dem på. Shorstene performer lige så godt som trøjen og er faktisk overraskende komfortable. Lige når man tager dem på virker kompressionen lidt voldsom, men efterhånden som man tilbringer mere tid i sadlen, opleves shortsene som om de bliver gradvis mere komfortable.

Facit

Alt i alt er SCOTT RC Ultimate Graphene et landevejssæt af højeste kvalitet og der skal lyde en stor ros til SCOTT. Hvor teamtøj førhen har været lidt kedeligt og måske endda haft lidt karakter af, at være noget “vi også lige skal kunne tilbyde”, er der i dette sæt lagt stor omtanke og omhu i at producere et højt ydende og lækkert sæt cykeltøj. Jeg har skamløst kørt med sættet på de varme dage, og logo’erne er da også så diskrete, at man sagtens kan hive sættet på – også selvom man ikke ejer en SCOTT-cykel.

Info

Vurdering trøje: 5/5
Vurdering shorts: 5/5
Størrelser trøje: S- XL.
Størrelser shorts: S- XL.
Pris trøje: 1.099 kr.
Pris shorts: 1.299 kr.
Mere info: www.scott.com