09.11.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Lasse Klausen

Velomore tester MTB tøj fra Ekoï

Vi har haft et udvalg af franske Ekoï’s nye MTB-kollektion til test på de hjemlige MTB-spor.

Franske Ekoï var stort set én af de første til at gå all-in på direct-to-consumer modellen me deres omfattende tøj- og tilbehørs kollektion. Vi har her udvalgt sæt bibs, bukser og T-shirt fra deres MTB-kollektion, som vi har testet her i det tidlige efterår.

Historien om Ekoï er over 20 år gammel, og begynder i Roubaix i Frankrig, hvor mærket opstod. De første mange år brugte de almindelige forhandlere, samtidig med at de havde et mindre website. Allerede i 2010 tog de springet og gik udelukkende over til onlinesalg. Det har været en stor succes, og i dag har Ekoï virkelig, virkelig meget cykeltøj til alle slags discipliner inden for cykling. Samtidig har de også meget tilbehør såsom hjelme, sko, briller mv.

Undershorts MTB Ekoï Mesh

Bib-shortsene er lavet til at blive båret inde under et par mountainbikeshorts, og derfor er der fokus på ventilation og ikke så meget ydre design. De er lavet i et halvgennemsigtigt mesh-stof for at maksimere åndbarheden, og det samme gør sig gældende for rygpanelet. Selerne er også lavet i åndbart og elastisk stof. Ved afslutningen på lårene er stoffet “mikro perforeret” for at give bedre komfort.

Shortsenes design er ret anonymt, men det er jo også lige meget, når de skal bæres under noget andet. Kvaliteten af syninger mv., er ganske fin, men jeg var desværre lidt skuffet over mesh-stoffet. Der er ganske vist noget stræk i det, men slet ikke på samme måde som mine andre bib-shorts. Nogen af dem er også dyrere end disse, men forskellen er alligevel ret markant. Pga. den mindre fleksibilitet og stræk følte jeg ikke, at de sad 100 % godt på mig. Det er svært at beskrive følelsen, men de smygede sig ikke så godt rundt om kroppen som andre bibs. Selerne var også elastiske, men igen manglede jeg lige lidt mere stræk i dem kontra lignende bibs.

Jeg prøvede bib-shortsene på mountainbike og på hometraineren. Puden var ganske behagelig, men på lange ture kom den en smule til kort, og var måske lidt til den tynde side. Det er meget individuelt mht. pudevalg, og derfor vil andre sikkert finde den mere passende.

På hometraineren kunne man sagtens mærke, at shortsene havde en god åndbarhed, og man følte sig stort set tør hele tiden. Desværre gik der hul på en syning i shortsene allerede på 2. tur, hvilket var skuffende.

Shortsene er ganske fine til en begynder, som starter op i sporten. Hvis du ejer et par premium bib-shorts vil du nok blive lidt skuffet over disse. Heldigvis har Ekoï en masse andre bib-shorts, som har endnu højere kvalitet.

Størrelser: S-XXL

Pris: 715 kr. (Lige nu på tilbud til 429 kr.)
Køb dem her.

MTB-Bukser

Bukser er de seneste par år blevet sindssygt populære inden for mountainbike, og hvorfor ikke? Man får stadig det løst-siddende look, og et par praktiske bukser som kan holde til lidt af hvert og sikkert også have en ting eller to i lommerne.

Læs også: De bedste Black Friday tilbud fra Ekoï

Ekoïs bukser er en sommermodel, som er lavet i tyndt stof og består af 96 % polyester og 4 % spandex. Bukserne har lidt sådan et enduro design, men snittet er stadig tæt og kan sagtens bruges til XC eller lignende. Det nytter heller ikke noget at lave baggy bukser, da de så bare hænger fast i kæden etc. I toppen har de på indersiden små silikone prikker, som gør, at bukserne ikke glider så let ned. Livvidden justeres via velcro på siderne og de lukkes via et solidt klikspænde. Det er ikke så tit man ser den løsning, men det giver god mulighed for at kunne justere livvidden ind eller ud. Der er også en stor praktisk elastikkrog, så at man kan hænge bukserne til tørre osv. Bukserne har 2 praktiske lommer, som er placeret tæt på midten af låret og på forsiden af låret er der små huller, som giver ventilation.

Pasformen var for mit vedkommende lige i skabet, og jeg var ikke i tvivl om, hvilken størrelse jeg skulle have på Ekoïs website. De sidder godt til i livet, og så er der et godt tæt snit ned langs benene. Bukserne gav en rigtig god komfort i skoven, hvor jeg næsten ikke ænsede, at jeg havde dem på. De ramte ikke ind i rammen eller kæden og holdte sig altid på plads på benene. Der var en tilpas mængde stræk i dem, og åndbarheden var også helt godkendt. De er ikke decideret vandtætte, men jeg oplevede ikke, at vandpytter eller lignende var noget problem. Alt i alt et par lette og gode bukser, som både kan bruges sommer og vinter.

Størrelser: 28-36
Pris: 894 kr. (På tilbud lige nu til 536 kr.)
Køb dem her.

MTB-trøje

Klassisk langærmet mountainbike T-shirt i polyester, som altid giver ganske fin holdbarhed og åndbarhed. For mit vedkommende var det et fint snit, som sad tilpas tæt og uden at det flagrede rundt, når jeg var af sted. Stoffet føles blødt mod kroppen, og jeg kom fint af med varmen. På bagsiden var der 2 mindre lynlåslommer til småting, og på indersiden en lille pudseklud. Alt i alt en ganske fin T-shirt, som krydser alle bokse af.

Størrelser: S-XXL
Pris: 402 kr.
Køb den her.