05.12.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Christian Haldager Nielsen

Velomore tester Wahoo KICKR Move

Vi har kørt vinteren i møde på Wahoo KICKR Move – den seneste innovation fra de amerikanske indecyklings giganter.

Vi har gennem efteråret haft fornøjelsen af at teste Wahoos seneste innovation, Wahoo KICKR Move, der som navnet antyder, er en mere dynamisk udgave af den populære smarttrainer KICKR.

Hvor KICKR V5 og V6 kom med bevægelige AXIS-fødder, som skulle tilføje en eller anden form for bevægelse og realisme, har Wahoo gentænkt det dynamiske princip bag smarttraineren og udviklet en version af KICKR med bevægelse i to plan. Med introduktionen af Move, gør Wahoo rocker platen overflødig og føjer en ekstra grad af realisme til indendørsturen.

DET TEKNISKE

Således kan KICKR Move bevæge sig frem og tilbage via en skinne, samt rocke fra side til side, hvilket giver en forholdsvis realistisk simulering af cyklens bevægelse fra landevejen. Den innovative bevægelse erstatter behovet for en traditionel, og forholdsvis dyr, rocker plate og gør dermed indendørs cykling mere dynamisk for langt flere.

KICKR Move har naturligvis alle de samme funktioner og specifikationer som den populære KICKR V6, som var med til at gøre den til en af verdens bedste smarttrainere. Den leverer en imponerende simulering af op til 2200 watt modstand og kan simulere stigningsprocenter på op til 20%. Udover at være næsten lydløs, har den trådløs WiFi-forbindelse til internettet.

Yderligere fungerer den problemfrit med ANT+ og Bluetooth og måler watt med en præcision på +/- 1%. Wattmåling kan nemt overføres til en cykelcomputer, et ur eller en smartphone. KICKR Move er også fuldt kompatibel med KICKR Climb og KICKR Headwind.

I PAIN CAVEN

Med to glideskinner er KICKR Moves primære bevægelse frem og tilbage. Det betyder, at ens siddeposition på cykel, når man f.eks. kører Zwift, er væsentligt mindre statisk end hvis cyklen er helt fastlåst som på en traditionel smarttrainer. Hvis man ser bort fra rockerplates og ruller, så er en KICKR Move helt afgjort det nærmeste, jeg har oplevet ægte roadfeel.

Der er mulighed for at låse KICKR Move, også mens man kører. Sådan helt lavpraktisk skal man lige klikke ud af pedalen og ramme en stor klodset kontakt. Men ca. 5 Zwift-løbs erfaring senere må jeg indrømme, at jeg ikke lige er lykkedes med at lære placeringen af kontakten at kende, så det har været ud af pedalerne og skifte. Det skal nok optimeres lidt.

Så tilbage til det store spørgsmål, virker det med bevægelse i pain caven? Ja, det fungerer rent faktisk. Som tester har jeg ikke forventet at få den samme oplevelse på en hometrainer, som det at køre på landevej. Det kommer nok ikke til at ske. Men jeg havde en stor forventning til at få en bedre cykeloplevelse, altså en fornemmelse af at være i en dynamisk bevægelse, som modsætning til den meget statiske fornemmelse, vi kender fra almindelige hometrainer og spinning cykler. Og den oplevelse fik jeg faktisk.

Læs også: Zwift Guide: Sådan kommer du i gang med e-cykelløb

Jeg kunne godt savne, at bevægelsesmønstret var lige meget i alle planer, men den lidt vuggende side til side bevægelse, når man står op i pedalerne, var ikke helt så markant som frem og tilbage bevægelsen. Jeg kunne fornemme, at jeg tabte lidt watt ved at skabe bevægelse frem for fremdrift. Det er helt uvidenskabeligt, og kun baseret på en fornemmelse. Samme oplevelse har vi dog hørt fra andre, som har kørt med rocker plates.

FACIT

Er du på jagt efter en smarttrainer, som kommer lidt nærmere the real deal, er KICKR Move bestemt værd at overveje. Man får den velkendte funktionalitet og kvalitet fra Wahoo og sparer bøvlet med en rocker plate. Om så en KICKR Move er pengene værd, det er meget afhængig af forventningerne til ens hometrainer. Knap 12.000 kroner er trods alt en slat og noget mere, end hvad KICKR V6 kan erhverves for.

Læs også: Velomore tester Wahoo KICKR ROLLR

Velomore vil dog anbefale den til alle, der søger både bruger meget tid med at cykle indendørs og som søger det lidt ekstra på oplevelsen, som en statisk smarttrainer ikke kan. Alt i alt er KICKR Move et lækkert ekstra krydderi på indecyklings oplevelsen, men jeg kunne godt havde ønsket lidt mere sidevers bevægelse når man står op i pedalerne. Derfor får Wahoo KICKR Move kun 4,5 stjerner, men jeg glæder mig allerede til at se, hvad Wahoo kan finde på til version 2.

INFO

Vurdering: 4,5/5.
Pris: 11.999 kroner.
Mere info: www.wahoofitness.com