23.03.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Lasse Klausen

Velomore tester WTB Volt

Man kommer ikke udenom sadlen som et af de vigtigste ting på cyklen. Vi har her taget et nærmere kig på en klassiker fra WTB.

En ofte overset opgradering på mountainbiken er helt klart sadlen. Vi har alle sammen forskellige kropsbygninger og det er på ingen måde givet, at en standard saddel passer til lige netop din bagdel. Derfor kan den rigtige saddel bidrage til et mere effektivt tråd, bedre siddeposition og generelt mere komfort rundt i skoven. Vi kigger her på en klassiker fra WTB.

Som nævnt i introen er det ofte overset, at den rigtige saddel kan betyde meget for din tur på sporet. Hvis du sidder på en saddel som ikke passer til din bagdel kan hele kroppen komme til at sidde forkert på cyklen. Det kan som minimum resultere i ubehag, eller måske endda smerter. Derfor er det vigtigt, at du får den helt rigtige saddel, med den helt rigtige bredde, for at du både får komfort og optimal kraftoverførsel. Du kan på følgende link se, hvordan du måler dine siddeknoglers bredde.

Når du har udfundet dine siddeknoglers bredde, kan du efterfølgende finde en saddel, som matcher den bredde.

Overdelen er hårdfør, og har indtil videre klaret sig fint gennem vinteren.

En klassiker
Det kan godt være, at jeg er lidt miljøskadet og udstyrsnørd, men jeg er mange gange gennem årene stødt på sadler fra WTB (Wilderness Trail Bikes), dog uden at prøve dem. Jeg har hørt mange nævne dem for deres gode komfort og generelt rost dem til skyerne. Så nu skulle det endelig være, at jeg stiftede bekendtskab med deres omfattende kollektion.

Jeg valgte deres Volt model, da den er én af de mest populære modeller, som WTB laver. Mine siddeknogler er omkring 130 mm fra hinanden, og derfor skulle jeg bruge Volt sadlen i en medium størrelse (142 mm), som passer til siddeknogler fra 100-130 mm.

Volt kan fås i hele 10 forskellige modeller. Først og fremmest kan den fås i small, medium og wide. Dernæst kan bøjlerne fås i enten sort stål, cro-mo stål, titanium eller carbon. Så der er altså rigeligt at vælge imellem. Min testsaddel kom med titanium bøjler og vejede 245 gram.

Det er begrænset, hvor meget teknologi man kan proppe i en simpel saddel, men det har selvfølgelig ikke forhindret WTB i at skrue lidt hist og her. For det første er sadlens overdel en smule kurvet, for at give støtte til hoften og holde den i en optimal position. Sadlens overdel er i mikrofiber, som er nemmere at holde, og som stadig giver god holdbarhed. På den bagerste del af siderne har de syet et lidt mere holdbart stof på, som er lidt ru, og som skulle beskytte bedre imod ridser og skader. Det er oftest her, at en saddel får skader, så det er en god tanke.

Sadlen har en medium skumkerne, som skulle give et godt mix mellem komfort og performance. De har samtidig sørget for, at underdelen kan flexe lidt for at give endnu mere komfort.

Hjørnerne bliver udsat for mest slid, og derfor har WTB klogt nok valgt at forstærke dem.

Når enden er god, er alting godt
Det er svært at skrive stolpe op og stolpe ned om en saddel, for det er i virkeligheden en meget simpel ting, men som kan gøre en meget stor forskel. Volt er uden tvivl lavet i god kvalitet, og det hele er lækkert udført. Gennem testen oplevede jeg ikke en eneste knirkelyd, og der er altså ikke noget værre end en saddel som knirker.

Mountainbikeres bagdel er jo vidt forskellige, og derfor er det meget subjektivt, om man kan lide en saddel eller ej. Min bagdel kunne personligt godt lide Volt, og ville ikke skille sig af med den igen. Bredden passede godt til mig, og jeg oplevede ikke noget som helst ubehag, uanset turens længde. Jeg kunne godt lide den lidt kurvede profil, som skubbede hoftepartiet en smule frem. Samtidig gav det en god støtte, når det gik meget stejlt opad.

Læs også: Velomore tester Mondraker Raze

Jeg testede både sadlen på en analog mountainbike og på en e-MTB, hvor jeg kørte op ad nogle ret stejle ting. Her gav sadlen en god støtte, og jeg gled ikke baglæns af sadlen. Skumindlægget havde en god balance mellem komfort og fasthed, forstået på den måde, at man fik en del komfort, men også støtte fra sadlen. Den føles ikke alt for blød, men heller ikke alt for hård. Den blev testet i sensommer og hen i efteråret, og uanset vand eller mudder, oplevede jeg ikke slid på stoffet.

Der var meget komfort i sadlen, og ens bagdel var altid tilfreds.

Facit
WTB Volt fortjener i den grad dens omtale, og jeg har helt igennem været glad for den. Den er dejlig komfortabel, og så passer den, for mit vedkommende, rigtig godt til min bagdel. Og så er den vel næsten ikke længere? Er du på udkig efter en ny saddel får Volt vores største anbefaling.

Læs også: Velomore tester YT Izzo

Specifikationer
Størrelser: 135, 142, 150 mm
Vægt: 225 gram
Pris: 799 kroner
Info: www.wtb.com
Vurdering: 5/5