14.07.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

4 gode tips til at køre et godt Mols Bjerge Grand Prix

Velomore giver her 4 rigtig gode tips til at køre et motionscykelløb som Mols Bjerge Grand Prix d. 11. september.

Skal du ud og køre Velomores favorit motionscykelløb Mols Bjerge Grand Prix, giver vi dig her 4 gode råd til at komme godt igennem vores velarrangerede cykelløb.

For en god oplevelse afhænger af meget mere end et godt arrangeret løb på en fantastisk smuk og udfordrende rute. Meget kan klares hjemmefra og her følger derfor 5 gode råd til en få en fantastisk dag på rammen.

Rutekendskab
Lær ruten at kende! Et godt rutekendskab er essentielt for en god oplevelse. Hvilke bakker er der undervejs? Hvor kan jeg forvente vind? Er der sving eller nedkørsler jeg skal være opmærksomme på? Måske har nogle sabotører været ude på ruten og fjerne skilte, og så er det jo rart at vide hvor man skal hen, hvis ikke der lige er en flagvagt eller motorcykel marshall i nærheden.

Ruten kan findes på Strava eller www.bikechallenge.cc. Her kan du tjekke segmenter og downloade den til din headunit. Selvom Mols Bjerge Grand Prix og de andre løb i Bike Challenger er de cykelløb i Danmark som er bedst afmærket, kan det aldrig skade at have ruten foran sig på Garmin’en eller Wahoo’en. Brug desuden tid på at lære bakkerne at kende. Hvor langt inde i løbet kommer de, hvor stejle er de og hvor lange er de. Alt sammen er rart at vide, hvis man skal dosere kræfter og mad korrekt.

Mad og væske
Når du har lært ruten at kende, kan du planlægge dig ernæringsstrategi. Der er ikke noget værre end at gå kold. Heldigvis kører vi rundstrækning i Mols Bjerge Grand Prix og Bike Challenge, så man er aldrig langt fra bilen hvis uheldet er ude.

Læs også: Neversecond gels og sport drink

Har du en forventet gennemsnitsfart eller sluttid, kan du regne bagud hvor meget energi du får brug for. Det er altid godt at pakke lidt for meget i baglommerne, end lidt for lidt. Men bare rolig, vi har sørger for forplejningen til Mols Bjerge Grand Prix. Når du ankommer venter der smurte rundstykker og dejlig varm kaffe, mens du i din goodiebag får energi til noget af turen. Efter mål står vi klar med en kold vand og snadwich. Men sørg altid for at have noget mad med i baglommen som du kender og din mave er vandt til – uanset om det er gels eller barer. Og få fyldt dunken. Er du til vand, elektrolytter eller energipulver?

Tøjvalg
Mols Bjerge Grand Prix køres den anden weekend i september og normalt er vejret fremragende i septembers første halvdel. Men tjek alligevel vejrudsigten. Skal du køre 50 km distancen kan man nemmere slippe igennem med forkert tøjvalg, men har du tilmeldt 150 km, så kan der være meget, meget langt til mål i forkert tøj.

Læs også: Velomore inviterer til cykelfest i Mols Bjerge

Så sørg for at pakke løse ærmer og en vest i tasken. Det er altid træls at stå før start og havde efterladt det varme tøj derhjemme på en kold dag. Omvendt, skulle vejret blive fremragende er det trælst at så med en regnjakke i hånden. Skal du køre 150 km med start kl. 09:00, kan vejret nå at ændre sig markant i løbet af dagen, så overvej om du får brug for samme tøj ved starten, som 3 timer inde i løbet.

Mekaniker on the fly
Sørg altid for at have det mest essentielle værktøj med i baglommen. Måske har du en saddeltaske eller handlebar bag? Taskerne til rammen bliver mere og mere populære og de er super smarte. Udover at bruge dem til energi og ekstra tøj, er de geniale til at have ekstra slanger med, især hvis vejret er tvivlsomt. Man kan også have et mulittool, en pumpe og måske endda et ekstra kædeled, hvis uheldet skulle være i sit grumme hjørne.

Læs også: Velomore tester Pronghorn SL

Det var fire tips til Mols Bjerge Grand Prix og faktisk også andre motionscykelløb. Er du endnu ikke tilmeldt kan du tilmelde dig lige her.

Der er tre distancer at vælge imellem, som alle kører henholdsvis 1, 2 og 3 omgange på vores smukke rute.