19.07.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

Dansk turbotalent får prøveplads på fransk WorldTour-hold

En af Team ColoQuicks store danske talenter har gjort det så godt i år, at han resten af sæsonen skal køre som stagiairer på det franske WorldTour-hold Cofidis.

21-årige Sebastian Changizi kører resten af sæsonen som stagiaire på det franske WorldTour-hold Cofidis. Det skriver hans nuværende team, ColoQuick, på holdets Facebook-side.

Changizi har vist sig som en af de bedste U23-ryttere i år, og har bl.a. vundet etapesejre i Fredsløbet og Fleche du Sur og er desuden blevet to’er i U23 udgaven af Gent-Wevelgem. Og i det seneste nummer af Velomore, i vores optakt til PostNord Danmark Rundt, var Changizi også udråbt af os som en af de interessante ryttere til Danmark Rundt. Vi anede dog at noget var under opsejling, da hverken holdejer Per Badsgaard eller sportsdirektør Christian Moberg nævnte Changizi som værende blandt holdets profiler til PNDR.

På Cofidis kan Changizi se frem til at stå i lære hos hurtigere ryttere som Max Walscheid, Davide Cimolai og Bryan Coquard, mens der også bliver plads til at trække i landsholdstrøjen.

Læs også: Min tur på 12.16 Bike Camp Altea i foråret har nok lige rykket mig et niveau op

“Cofidis hører måske ikke til blandt de allerstørste hold i WorldTour-sammenhæng, men som flere andre franske hold, har Cofidis også begyndt at få et mere internationalt tilsnit” siger Sebastian Changizi ifølge ColoQuicks Facebook-side. “Jeg synes jeg har fået en rigtig god aftale for efteråret med Cofidis, hvor jeg blandt andet får lov at køre det franske løb Kreiz Breizh, og jeg skal efter planen også køre Tour de l’Avenir og VM for U23-ryttere, hvis jeg bliver udtaget”.

De franske hold historisk set været meget “franske” og svære for udenlandske rytter at finde sig til rette på. Det viste sig eksempelvis med Chris Anker Sørensen og Michael Carbels skifte til det nuværende B&B Hotels Team. Men de seneste år har særligt de franske WorldTour-hold gennemgået en internationalisering hvad angår ryttersammensætningen.

Læs også: Vanvittig smuk rute til motionscykelløbet Mols Bjerge Grad Prix

I år har både Ag2r og FDJ flere ikke franske-ryttere på holdet, ligesom det kun er halvdelen af rytterne på Cofidis der er i besiddelse af et fransk pas. Aftalen med Cofidis løber for resten af sæsonen.

Har du endnu ikke læst artiklen om PNDR i det nyeste nummer af Velomore, kan du lige nu tegne abonnement med en besparelse på 50 kr ved at bruge koden Tour22. Tegn abonnement lige her og få adgang til artiklen om PNDR og meget andet spændende onlineindhold, samt 5 magasiner lige i postkassen.