Mols Bjerge
17.07.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Vanvittig smuk rute til motionscykelløbet Mols Bjerge Grand Prix

Når Velomore byder op til dans for alle cykelmotionister i kongeriget Danmark d. 11. september, bliver det på en vanvittig smuk og særdeles udfordrende rute i Mols Bjerge Grand Prix.

Bike Challenge er blevet en del af Velomoreuniverset og d. 11. september inviterer alle cykelmotionsiter til sæsonafslutning i Mols Bjerge Grand Prix.

Løbet byder på Danmarks smukkeste cykelrute i Djurslands bakker, når rytterne bestiger Agri Bavnehøj med udsigt ud over Aarhusbugten eller runder spektakulære Helgenæs. Vi har nemlig lavet en helt igennem naturskøn rute i det bugtende og betagende landskab i Mols Bjerge.

Læs også: 4 gode tips til at køre Mols Bjerge Grand Prix

Ruten tager rytterne fra starten ved Mols Skolen i Knebel mod Agri. Her forceres den berygtede stigning, inden småveje bringer rytterne mod Femmøller via Lyngsbæk, Krakjær og Handrup. De små veje i området går op og ned, og bringer næsten minderne frem om de belgiske forårsklassikere, hvor de berygtede “hellingen” optræder. 

Herefter møder rytterne den udmarvende vej op ad Fuglsøvej. Står vinden “rigtigt” kan bakken blive forceret i modsidevind og opkørslen kan derfor kræve en kædeføring, der er helt ude til venstre. Rytterne fortsætter derefter ud i det smukke, åbne og kuperede terræn på Helgenæs, inden man slår en sløjfe og retunerer mod Begtrup, Strands, Vistofte og Knebel igen.

Den næsten berømte Agri-bakke er det højeste punkt på Djursland og omegn, hvorfor det kun er helt naturligt at placere løbets bakkespurt her. Vi tager nemlig tid på alle deltagere fra bund til top af Agri. Så udfordre dine cykelvenner eller de andre deltagere om at blive bakkkekongen eller -dronningen af Østjylland.

Mols Bjerge Grand Prix køres på en 50 km lang rute, som du ved tilmelding kan vælge at køre enten 1, 2 eller 3 gange. Den gode, den onde og den grusomme er distancerne blevet døbt af op til flere deltagere. Vi har nemlig formået at finde 650 højdemeter på de 50 km, så vælger du at køre 150 km får du knap 2000 fantastisk smukke højdemeter i stængerne.

Læs også: Velomorer inviterer til cykelfest i Mols Bjerge

Men bare rolig, vi sørger for god energi før, under og efter løbet. Vi står klar med smurte rundstykker og kaffe når du kommer morgenen, og når du henter dit startnummer får du en goodiebag med energi til noget af turen. Efter løbet står vi klar med en kold vand og frisk sandwich.

Skal du med til en helt fantastisk efterårsdag på rammen? Tilmeld dig Mols Bjerge Grand Prix allerede nu, lige her.