11.11.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Motionister og cykelstjerner dyster i støv og mudder i Gribskov

I november skyder Copenhagen Cycling Club og Dirty Series gravel-sæsonen i gang med første del af deres løbsrække The Gravel Series i de nordsjællandske skove og stier.

Pressemedelelse
Koldt vejr og våde veje får flere og flere cykelentusiaster til at pakke de smalle dæk i garagen og finde det mere hårdføre udstyr frem. The Gravel Series er et af de nyere gravelløb fordelt på fire afdelinger hen over efteråret, vinteren og foråret i de smukke nordsjællandske skove. Her vil alt fra små lokale cykelklubber til stor-sponsorer være repræsenteret på skovstierne. 

Det første løb er den 13. november i Gribskov, og The Gravel Series er for alle, der har tid og lyst til en udfordrende søndagsaktivitet – men man skal stå tidligt op for at skulle bide skeer med danske cykelstjerner som Johan Price-Pejtersen, der er tidligere U23-verdensmester i enkeltstart og Andreas Stokbro, der er hjemvendt fra Italien med en top-10 placering fra det første VM i Gravel. For arrangøren er det dog meget mere end et cykelløb, og forventer en lige så stor fest, både før, under og efter løbet: 

Læs også: Ny Specialized Diverge STR bringer køreglæde og komfort til nyt niveau

“For mig er gravel den unikke fællesskabsånd det bringer. Med inspiration fra den amerikanske gravelscene, prøver vi at få det til at være en lige så stor fest at være der før og efter eller som tilskuere, som at cykle det. Gravelcykling er ikke bare landevejscyklingens mudrede lillebror. Jeg ser mere at, vi bridger et gap og mellem outdoor og gravel, hvor man også kan tage på eventyr med oppakning.” siger Ulrich Scheibelein, der er stifter og medejer af Copenhagen Cycling Club og medarrangør af The Gravel Series. 

Opbakningen til gravelcykling stiger
Da gravelcykling stadig er forholdsvis nyt for danskerne ser Ulrich Scheibelein en stigende tilslutning både fra deltagere, og virksomheder. Derfor vil der til selve løbet være en ‘basecamp’, hvor man som rytter eller tilskuer kan få sig en kold øl, en kop varm kaffe og købe en masse udstyr. Škoda, der hen over sommeren er hovedsponsor for verdens største cykelløb Tour de France mener, at det er naturligt at være til stede til Gravel-løbsrækken. Her er de repræsenteret med den selvsamme velkendte følgebil den elektriske Enyaq, som det ses på de franske landeveje og i fjernsynet hen over sommeren. 

“Vi bakker op om cykelløb, store som små, og det her er ingen undtagelse. Om det er i Tour de France og Jonas Vingegaard eller den glade amatør i nordsjællandske skove, så er det altid fedt at se det engagement, der er både blandt arrangørerne og deltagere,” siger Thomas Bruun Nielsen, direktør hos Škoda og inkarneret cykelfan.

Læs også: 8 tips til at komme i gang med gravelcykling

Datoerne for de forskellige afdelinger ser ud som følger:
Afdeling 1: Søndag d. 13 november Gribskov
Afdeling 2: Søndag d. 22 januar Vestskoven
Afdeling 3: Søndag d. 26 februar Rude Skov 
Afdeling 4: Søndag d. 26 marts Kagerup/Gribskov