Muc-Off Indoor Training Kit
07.10.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

Velomore tester Muc-Off Indoor Training Kit


Indendørstræning, eller træning på hometrainer som de fleste nok vil sige, kan være en beskidt affære. Også selvom du ikke er udenfor i elementers vold, med sprøjt fra asfalt eller skovbund. Heldigvis kommer Muc-Off Indoor Training Kit til undsætning.’

Velomore har testet Muc-Off Indoor Training Kit. Uden kølingen fra vinden svedes der mere indenfor end ude og det medfører kaskader af kropsvæske ud over gulv og cykel. Meget kan afhjælpes af en god blæser og et tørstigt håndklæde, men i kampen mod salt og bakterier kommer både din blæser og dit håndklæde til kort.

Og netop derfor har Muc-Off sammensat et smart lille kit til indoor krigeren. Indoor Training Kit er navnet på pakken som indeholder produkter der beskytter de dele af cykel og rytter som slides mest, når man sidder og dunker i ly for vind og vejr. Af de mest udsatte kropsdele i den mere statiske position på cyklen er især dit mellemkød, mens hænder i langt højere grad udsættes for bakterier der ophober sig i styrbåndet og grebene, end ved cykling udenfor. Derudover vælter der kaskader af sved ned over dit kæreste eje, som sætter sig i alle skruehoveder, møtrikker og sliddele.

Derfor består Muc-Offs indoor kit af desinficerende spray til styret, antirust til diverse udsatte steder på cyklen, chamois creme (buksefedt, som de fleste nok vil sige) samt voks til kæden. Så altså en ret gennemtænkt pakke.

I brug
Elementerne i kittet anvendes efter behov og for nogen vil det være mere af det ene end det andet. Behovet for chamois creme er meget individuelt og for mit vedkommende fandt jeg, at Muc-Offs creme gør sig bedre når skaden først er sket. Gennem testperioden har jeg periodevist skiftet mellem forskellige shorts og periodevist kørt med samme model flere dage i træk (dog vasket imellem træninger). At benytte samme model af shorts skaber stor friktion på de samme steder flere dage i træk og kan føre til irritation. Her kommer chamois cremen for alvor til sit ret, da den har formået at holde mig kørende og lindre eventuelle irritationer og skader på huden, uden behovet for at holde pause flere dage i træk, efter at skaden var sket.

For kombinationen af en statisk sidestilling, slid på de samme steder over længere tid og fugtige shorts, vil andet ande lige give de fleste irritation eller så før eller siden.

Wax on, wax off
Kædevoksen opfører sig som en kædevoks bør. Den mindsker støjen fra sliddelene og minimerer tabet af watt gennem friktion (uden dog at vi har noget videnskabeligt belæg for at dokumentere dette). Man skal dog sørge for at smøre kæden regelmæssigt og være opmærksom på ophobning af voksklumper i pulleyhjulene, som let spreder sig til resten af lejligheden (til ens partners store frustration), hvis man som undertegnede, er lidt for sjusket med rengøringen af kæden før påføring af voks. 

Læs også: Velomore tester Wahoo KICKR ROLLR

Husk at spritte af
Men der hvor kittet for alvor kommer til sin ret, er ved den desinficerende spray og antirust. Den desinficerende spray har jeg gjort til en vane at benytte efter hver tur. Kender man til den lidt klisterede eller salte fornemmelse et styr kan have, afhjælpes det hurtigt af sprayen, som efterlader styret friskt og, forhåbentligt, bakteriefrit. Døjer man med udslæt på hænderne efter endt træning, er sprayen helt bestemt værd at prøve.

Læs også: Velomore tester cykeltøj til varmt vejr

Og proceduren kender man, hvis man frekventerer det lokale fitness center i løbet af vinterhalvåret. Her skal der også sprittes af hver gang man har brugt udstyret. Især hvis man deles om cyklen/smartbiken med andre i husstanden, er det godt at få sprittet af efter brug.  

Og antirust reder ens bolte, møtrikker og skruer fra at blive ædt op gennem en lang vinter. Investerer man megen tid i sin vintertræning, vil man opleve hvordan bl.a. skruen i ens topcap langsomt skifter farve. Benytter man cyklen udenfor også, er det ekstra vigtigt at beskytte de følsomme dele, som før eller siden skal kunne udskiftes.

Facit
Muc-Offs Indoor Training Kit er et must for indetræneren. Med sine velovervejede produkter holder Muc-Off rytteren kørende, samtidig med at udstyr og krop beskyttes mest muligt mod de farer, som lurer i pain cavens svedige og wattvittige univers. Eneste reelle minus er lugten. Muc-Off har en tendens til at tilføje duft til deres produkter og de kan være meget gennemtrængende, især for sarte næser eller folk der bor i mindre lejligheder.

Specifikationer

  • Muc-Off Luxury Chamois Cream, 100 ml.
  • Sweat Protect, 300 ml.
  • C3 Ceramic Dry Lube
  • Antibakteriel spray, 500 ml.
  • Mikrofiber klud


Info
Vurdering: 5/5
Vejledende pris: 429 kr.