Giro start
07.05.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Overblik: Nyt gear ved Giro-starten

Vi har samlet et overblik over noget af det nye udstyr der er blevet spottet ved starten på dette års Giro d’Italia i Ungarn.

Grand Tours er altid stedet hvor nyt udstyr introduceres eller testes og dette års Giro d’Italia er ingen undtagelse. Fra nye holdtrøjer over cykler til udstyr. Vi tager her et kig på, hvilket nyt udstyr vi har set de første dage af Giro d’Italia.

Trøjer
Noget som efterhånden er blevet en fast tradition i Grand Tours er hold der vælger at skifte trøjer til løbet. I år har både Alpecin-Fenix og EF Education-EasyPost valgt at trække i nye klæder, omend sidst nævnte har valgt en mere afdæmpet og knap så spektakulær løsning, som i 2020.

Mathieu van der Poel vandt 1. etape iklædt den klassiske Alpecin-Fenix-trøje, som til Giroen er blevet “verde comodoro”, en henvisning til Fenix’ nye X-Kin produkt, der ligeledes har fået plads på trøjen, ligesom farven går igen på holdets cykler (Fenix producerer vægpaneler, i øvrigt). Ikke så langt bag van der Poel, krydsede Magnus Cort målstregen i sin nye teamtrøje fra Rapha, der af respekt for løbets førertrøje hovedsageligt er sort, fremfor den sædvanlige pinke farve. På Velomore synes vi godt om begge trøjer og glæder os til at se, hvad holdene mon finder på til Touren.

Mens kun to hold har valgt helt at ændre trøjedesign, har flere hold fået ændret eller tilføjet mindre detaljer. Eksempelvis har Wanty-Gobert fået føjet vinproducenter Vini Zabu til trøjen, mens Trek-Segafredo fejrer Pirellis 150 års fødselsdag med et nyt logo.

Cykler
Rytterne på UAE Team Emirates kan se frem til at køre enkeltstarterne i Giroen på en helt ny Colnago TT1 prototype. Den første enkeltstartscykel fra Colnago med skivebremser. Cyklen er videreudviklingen af Colnagos K.One, som Tadej Pogacar blandt andet kørte på da han rev Tour de France-sejren ud af hænderne på Primoz Roglic for to år siden.

Cyklen er udviklet i samarbejde med rytterne på UAE og ligesom med Cannondales seneste enkeltstartscykel, er TT1’eren registreret som en prototype, hvorfor den ikke er at finde i løssalg (endnu).

Læs også: Wahoo KICKR ROLLR

På Astana bliver der også kørt på nye enkeltstartscykler, hvor bl.a. Vincenzo Nibali forventes at køre dagens enkeltstart på Williers nye Turbine SLR.

Dansk tech
Ceramicspeed har også nyt udstyr med i Giroen, hvor Giacomo Nizzolo fra Israel-Premier Tech er blevet set køre med et nyt oversized pulleyhjul fra den danske producent. Samme bagskifter er blevet set på INEOS-rytteren Cameron Wurfs Ironman-cykel, og rygterne siger, at CeramicSpeed forventer at præsentere deres seneste udgave af pulleyhjul-systemet officielt ved den danske Grand Depart.

Læs også: Magnus Cort og co. kører Giroen med flasker der opløses efter 3 måneder

Og der er uden tvivl meget mere udstyr vi har misset. Detaljer på trøjer, redesigns og facelift af eksisterende produkter eller nyt udstyr som stadig testes af rytterne. Så hold godt øje når du sætter dig i sofaen bag skærmen. Måske opdager du et par sko eller et skiftegreb, som endnu ikke er officielt præsenteret for cykelverdenen.