10.04.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Lasse Klausen

Sensationel World Cup weekend for Fini og Bohé

Det er næsten ikke til at få armene ned igen! I søndagens XCO World Cup i Brasilien kørte Caroline Bohé sin allerførste Elite World Cup, og kvitterede med en 6. plads foran mange af de store stjerner. Den præstation var Sebastian Fini også frisk på, og han fik en vanvittig 4. plads i mændenes Elite løb.

Der var i den grad lagt op til et spændende XCO løb i Brasilien denne søndag. Caroline Bohé, Malene Degn og Sebastian Fini havde alle sammen lavet flotte resultater i fredagens Short Track, og derfor var de klar på de forreste rækker i dagens XCO finale.

Læs om fredagens Short Track lige her og her.

Drømmestart for Bohé

Som sædvanligt startede vi ud med kvindernes løb. Her var der igen lagt op til et spændende løb. Kunne franske Loano Lecomte bare fræse fra alle sammen igen, eller det franske supertalent ikke længere udødelig? I så fald havde Lecomte ikke hørt om det. I vanlig stil startede hun ud i front og lagde fra start ud med et højt tempo. Faktisk så højt, at hun hurtigt lavede 10-15 sekunder til konkurrenterne. I lang tid lignede det en sejr til Lecomte, men på 4. og 5. runde blev hun første indhentet af Anne Terpstra og siden Rebecca McConnell. Herefter lignede det en klar sejr til Terpstra, men på sidste runde blev hun overhalet af McConnell, som sensationelt fik sin allerførste World Cup sejr.

Med danske øjne var det dog lige så imponerende, at Caroline Bohé blev ind på en vanvittig 6. plads. Vi taler altså om hendes allerførste World Cup Elite løb nogensinde, og så kommer hun i mål før mange af de store stjerner. Malene Degn havde også et flot løb, og endte på en 15. plads.

Fini var flyvende

Hos mændene var der også lagt i ovnen til et spændende løb, og om Henrique Avancini kunne vinde på sin hjemmebane. Brasilianeren lagde sig hurtigt i front, men det holdte desværre ikke længe før at han sakkede længere og længere bagud. Herefter var det bl.a. en kamp mellem Schurter, Marmotte, Dascalu og Hatherly. Som runderne gik blev det til sidst en trio bestående af Schurter, Marmotte og Dascalu. Schurters motivation var stor, da han med en sejr i hånden ville tangere Julien Absalons World Cup rekord. På den sidste stigning lå Schurter i front, men Marmotte overhalede ham på stigningen og lagde sig i front. Det lignede en klar sejr til Marmotte, men i allersidste sekund lykkedes det for Schurter at krydse stregen et par centimeter før Marmotte, og dermed få sin længeventede sejr.

Endnu mere imponerende var det, at 4. pladsen gik til Sebastian Fini. Kameraerne viste ham desværre ikke så meget på runderne, men han har tydeligvis kørt et super flot løb, når han slutter på en 4. plads foran store navne såsom Henrique Avancini og Mthias Fluckiger. Simon Andreassen stillede desværre ikke til start af ukendte årsager.