21.11.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2024/05/hebby-scaled.jpg Nikolaj Hebsgaard

Velomore tester energiprodukter fra Amacx

Skal man vinde Tour de France er det vigtigt at have nok med energi i tanken og på Jumbo-Visma er det energiprodukter fra Amacx der holder Vingegaard kørende.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg aldrig havde hørt om Amacx før den danske distributør hos Your Cycling Moments nævnte mærket for mig. Branded har knap 13 års erfaring med produktion af energiprodukter og er bl.a. sponsor for Jumbo-Visma. Det burde i sig selv give en del omtale, men indtil videre har de to parter gået stille med dørene.

Det var derfor med store forventninger at jeg modtog en kasse med energiprodukter til test, da Jumbo-Visma nok er det World Tour-hold, som er længst fremme hvad angår kost og ernæring for bedst mulig performance.

Læs også: Velomore tester Maurten 160 gels

Amacx har et spændende sortiment, fra klassiske barer og gels, over chews til energitætte drikke og gels, samt en hometrainer gel som skal opbevares i fryseren. I denne test fokuserer vi på deres Energy Drink og Oat Bars.

Energy Drink

Energi drikken er en helt klassisk 2:1 kulhydratsforhold, der med sin sammensætning af kulhydrater optimerer optagelsen af disse. Ved at blande maltodextrin og fructose i det rette forhold øger man mængden af kulhydrat som kroppen kan optage. Amacx Energy Drink kommer i tre smagsvarianter – skovfrugter, lime og grape – hvoraf vi har testet lime.

En portionsanretning indeholder 30 gram kulhydrat, samt magnesium og salt, og doseres nemt via den medfølgende doseringsske. Lidt kuriøst, kommer Amacx med en “rystevejledning” der fortæller hvor længe du skal ryste dunken for at mixe pulveret med vandet. 20 sekunder, hvilket er forholdsvis lang tid.

Smagen er let og behagelig. Energiomsætningen er umiddelbar og jeg har i testperioden ikke oplevet nogle problemer med energidrikken. Jeg har primært kørt i Zwift og det har det været en fornøjelse at have Amacx i dunken. Smagen er let underspillet, så man ikke bliver træt af den. På Amacx’ hjemmeside er der et sjovt afsnit, hvor nogle af Jumbo-Visma-rytterne fortæller om deres favoritprodukter. Dylan van Baarle siger det faktisk meget godt: “Energidrikken er hverken for sød eller for sur” hvilket er meget præcist beskrevet.

Oat Bar

Havregrynsbarer er lidt hit and miss hvis man spørger mig. De fleste energiproducenter har en eller flere varianter i deres sortiment. Ikke to brands er ens hvad angår konsistens og smag, og her er vi ude i smag og behag. Amacx Oat Bar kommer i fire smagsvarianter – banan, figner, lemon og kokos – hvoraf vi har testet sidst nævnte.

Når man åbner pakken bemærker man straks, at baren har en glat overflade, der nærmest ser ud som om, at den er glaseret. Baren indeholder 31 gram kulhydrat per enhed og har desuden fået tilføjet 50 mg magnesium.

Konsistensen er blød, men alligevel tilpas fast til, at baren ikke smuldrer mellem fingrene på en når man bider af den. Den opløses nemt i munden og er faktisk meget behagelig at tykke. Smagen af kokos er diskret og jeg var faktisk ikke klar over, at det var med kokossmag før jeg læste på indpakningen. Jeg troede bare det var “neutral” smag…

Baren giver en dejlig fylde i maven til de lange rolige ture og leverer den fornødne energi, uden at man bliver træt af at spise flere af dem på samme tur. Så man kan roligt sætte tænderne i en havregrynsbar fra Amacx. Det er i hvertfald en af de bedste jeg har smagt.

Facit

Amacx Energy Drink og Oat Bar leverer helt som man forventer af energileverandøren til verdens bedste cykelhold. Man får den fornødne energi uden at skulle bekymre sig om maveproblemer. Der er tilmed tale om produkter med velafbalancerede og gode smage og konsistens, der gør, at man faktisk har lyst til at indtage flere af deres barer eller drikke. En bar koster 15 kroner, hvilket ikke er galt, mens 1 kg energipulver koster 189 kroner.

Læs også: Kulhydrat under træning: Hvorfor og hvilken slags?

Amacx er dermed konkurrencedygtige på både performance og pris og får på den baggrund 5/5.

Info

Vurdering: 5/5.
Pris Oat Bar: 15 kr./bar.
Pris Energy Pulver: 189 kr./kg.
Mere info: www.amacx.com
Køb dem her: www.mycyclingmoments.dk