12.12.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2024/08/Hebsgaar_gravel_Roar-Paaske-Fotografi-2-2.jpg Nikolaj Hebsgaard

Velomore tester Knog Blinder cykellygter

Med Knog Blinder Bike Light cykellygter skal du nok blive set i mørket, uanset om du kører med almindelig eller Mini.

De fylder ikke særlig meget, men det er nok til at du bliver set i den mørke tid. Op til Halloween modtog vi her på magasinet to sæt cykellygter fra Knog, deres Blinder Bike Light og Blinder Mini, som i bund og grund er samme model i to forskellige størrelser.

De to størrelser gør derfor lygterne idelle som en combo på din egen cykel, og kan desuden fordeles ud på familiens flåde af cykler, afhængig af størrelse.

Cykellygterne er firkantede og kan præstere 200 lumens for de “almindelige”, mens Mini må nøjes med 50 lumen, hvilket er mere end rigeligt til at blive set i mørke og dagslys. Blinder kan ses på 450 meters afstand og Mini kan ses helt op til de lovpligtige 300 meter. Begge lygter har 8 lyssettings, 4 forskellige blinkemønstrer og kan holde batteri imellem 2,5 til 60 timer (30 timer for Mini’s vedkommende) , afhængig af lysintensitet. De oplades nemt via den indbyggede USB-A connector. Sidst, men ikke mindst, er lygterne vandtætte med en IP67 rating (som betyder at de kan modstå en tur i cykelvasken og regnvejr).

Cykellygterne er nemme at montere omkring styr og saddelpind og i pakken findes flere forskellige længder elastik bånd, samt et smart lille håndtag til elastikkerne.

I brug

Jeg har kørt med Blinders på min egen cykel, mens min to-årige datter har haft fornøjelse af Mini på hendes løbecykel. Selv med 50 lumens output er man nødt til at have lygterne på den laveste lyssetting, samt have dem til at pege nedad, for ikke at blænde den øvrige husstand, når hun suser rundt i stuen.

På landevejen føler jeg at jeg bliver set, selv i dagslys, hvor lygten også er meget tydelig. Omend det er fristende at fyre lyskanonen af for fuld udblæsning, må man dog besinde sig og vurdere lysintensitet og længde på cykelturen. Jeg har oplevet at cykellygterne er løbet tør for strøm, og det er ekstra træls, hvis man bliver fanget i skumringen, eller den lokale sherif er ude med bødeblokken, når man kommer rullende uden lys på.

Til gengæld kan jeg rigtig godt lide de mange blinkefunktioner, omend det er svært for mig at vurdere, hvilke der gør mig mest synlig. Lygterne er forholdsvis hurtige til at lade op.

En ting jeg savner ved lygterne er en eller anden form for beskyttende gummibånd på bagsiden af lygten, der hvor den kommer i kontakt med cyklen. Jeg har endnu ikke oplevet at lygterne har efterladt mærker på styr eller saddelpind, men man ved jo aldrig.

En lidt spøjs detalje er, at lygterne kommer med et mønster. I vores tilfælde et kranie, hvilket var meget sjovt op til Halloween. Foruden kraniet, kan man også vælge et kryds, et ternet mønster og det som Knog kalder en firkant, men som reelt bare et almindelig lys.

Læs også: Velomore tester Suprabeam

Jeg ved ikke om man er en bad-ass, når man ruller rundt med et kranie på den røde lanterne, men det er uden tvivl et godt incitament til familiens yngste, der nok vil se en større morskab i de sjove mønstre.

Facit

Alt i alt har jeg været godt tilfreds med lygterne i testperioden, omend jeg fra dag til dag har haft skiftende meninger om kraniemønstret. Vigtigst er det dog at lygterne får gjort en synlig i trafikken og lever op til lovkravene – og det gør de.

Læs også: Velomore tester Moon Meteor Storm lygte

Forlygten er desværre ikke kraftig nok til decideret at lyse vejen op, men til at skabe opmærksomhed virker den helt perfekt. Derfor får lygterne 4/5 af i vurdering.

Info

Vurdering: 4/5.
Bedst til: At skabe opmærksom om en i lygtetændingstiden.
Pris Blinder: 40 euro.
Pris Mini: 30 euro.
Mere info: www.knog.com