10.04.2024
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2024/08/Hebsgaar_gravel_Roar-Paaske-Fotografi-2-2.jpg Nikolaj Hebsgaard

Velomore tester minipumpe fra Cycplus

En elektronisk minipumpe er et must have for enhver cykelmotionist. Derfor har vi testet den kompakte version fra Cycplus.

Tiden med at skulle fumle med en genstridig og frossen CO2 patron, eller udspille en obskur scene for alle forbipasserende med en hidsig rykken i en cykelpumpe i vejkanten, er slut. For år tilbage blev den australske minikompressor Fumpa introduceret og den har været et kært bekendtskab for mit vedkommende.

Så da muligheden for at teste en tilsvarende minipumpe fra Cycplus bød sig, takkede jeg uden tøven ja. I min verden findes der kun to muligheder hvis uheldet er ude og en punktering suger luften ud af cykelturen: Minikompressor eller et opkald til kæresten. Sidst nævnte er bare ikke speciel lirens eller godt for træningen.

Kvadratisk, praktisk, god

Den elektriske minipumpe fra Cycplus kommer i et lille og elegant design, der med sine 65×46,5×28 mm ikke fylder særligt meget. Den fylder umiddelbart det samme som en CO2 patron med mundstykke og mindre end en håndpumpe.

Minipumpen er som sagt elektronisk, hvilket betyder, at den kan genoplades i det uendelige. Afhængig af dæktryk og bredde, rummer pumpen op til 3 oppumpninger. Ifølge producenten kan den som minimum fylde to 700 x 25 c dæk med 80 PSI / 5,5 bar. Så er uheldet ude to gange, kan man om ikke andet, få rigeligt med luft i dækkene til at komme hjem uden problemer. Vægten er lige under 97 gram.

Pumpen kommer pakket ind i et fint lille silikonecover, der dels beskytter den mod skrammer og sved, og dels beskytter brugeren fra den varme som opstår ved brug. Der medfølger desuden en lille plasticlomme i pakken, som om ikke andet, beskytter pumpen mod sved på de første par ture. En anden smart funktion er, at pumpens tænd/sluk knap har en farveindstilling, der indikerer hvor meget batteri der er tilbage i pumpen. Opladningstiden er på beskedne 20 minutter.

I brug

Jeg havde egentlig forestillet mig, eller nok snarere håbet, at testen af minipumpen ville foregå med at pumpe cykeldæk et par gange ude i indkørslen. Men som sendt fra himlen, eller snarere fra helvedet, punkterede jeg faktisk på den første tur hvor jeg havde minipumpen med i baglommen. Ergo, blev den straks testet i en skarp situation.

Læs også: Velomore tester cykelhjul til under 10.000 kroner

Cycplus minipumpen er super simpel. Man tænder den ved at trykke på knappen, og dobbelt klikker for at få den til at pumpe. Cycplus anbefaler at man tænder pumpen før man monterer den på ventilen, hvis dækket er helt fladt. Det virker lidt kontraintuitivt, men er forholdsvist let at gøre.

Man skal være opmærksom på, ikke at holde hånden over ladestikket, da det er her at luften suges ind i pumpen. På lidt under et minut fyldes dækket med luft og man er derfor hurtigt afsted igen. Så på den måde bliver det pludselig en fornøjelse at punktere. Jeg var hurtigt videre og kunne fortsætte min cykeltur, velvidende at jeg havde luft til endnu en påfyldning (såfrem jeg havde taget to slanger med).

Facit

Hvordan kan man leve uden en minipumpe? For mig er det en af de smarteste gadgets der findes. En cykelpumpe er so last year og CO2 patroner er jeg aldrig blevet fortrolige med. Der hvor minipumpen fra Cycplus især vinder, er på genanvendeligheden. En opladning rækker til ca. 3 opfyldninger afhængig af bredde og tryk, og modsat en CO2 patron, kan man bruge den i det uendelige.

Læs også: Se alle fordelene ved abonnement på Velomore

Godt for miljøet og godt for tegnebogen. Og med størrelserne på den seneste generation, fylder minipumperne efterhånden det samme som en CO2 patron og mindre end en minipumpe. Kvadratisk, praktisk god. Cycplus kommer desuden i varianter med display, som bl.a. kan vise dæktryk. Smart, særligt til gravel eller MTB, hvor det kan være nødvendigt at justere dæktryk undervejs.

Info

Vurdering: 5/5.
Bedst til: Den dag du punkterer på begge dæk.
Pris: 749 kr.
Mere info: www.cyclehub.dk