21.12.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Velomore tester hjulsæt til under 10.000 kroner

Det er faktisk muligt at få et godt sæt hjul til under 10.000 kroner. Vi har testet tre af slagsen.

Selvom priserne på cykeludstyr er taget på himmelflugt, er det stadig muligt at finde bl.a. cykelhjul af god kvalitet til rimelige penge. Her på Velomore har vi gennem sommer og efterår haft tre hjulsæt til under 10.000 kroner til test og konklusionen er klar: Det er faktisk muligt både at få god kvalitet og masser af fart, også selvom du handler på budget.

DKBike landevejshjul

DKBike er en mindre dansk virksomhed, som sælger håndbyggede hjul. Vi testede i sommers et sæt carbonhjul med keramiske lejer til den nette sum af 6.995 kroner. Billigt!

Vores tester skrev bl.a.:

“Kulfiberhjul er et af de mest begærende produkter hos cyklister på alle niveauer. Aluminiumshjul virker efterhånden helt outdatede på moderne racercykler med skivebremser og elektroniske gear. Alligevel ser man ofte, at det netop er på hjulene, at producenterne sparer penge på for at holde de galoperende salgspriser bare nogenlunde tilgængelige for almindelige mennesker. Der er ikke mange landevejscykler i prislejet mellem 20.000 – 25.000 kr., hvor der er blevet plads til et kulfiberhjulsæt. Og det er trist, for hvis der er noget, der transformerer oplevelsen af en cykel, er det kombinationen af et forholdsvis let, aerodynamisk hjulsæt sat op med highend-dæk – og gerne tubeless…”

Læs hele anmeldelsen her.

Elite Drive landevejshjul

Billige Kinahjul vækker næppe beundrende blikke fra kammeraterne på træningsturene, men Elite Drive er undtagelsen, når først cykelvennerne ser dem i aktion. Kinahjul er ofte omgærdet af fordomme, men en mindre revolution er undervejs og lige om lidt oversvømmes vi af kinesiske produkter af høj kvalitet. Og her kunne Elite Drive sagtens være med blandt frontløberne. Hjulene er the real deal og vores tester var så tilfreds, at flere fra redaktionen efterfølgende har investeret i et sæt Elite Drive hos den danske distributør CycleHub på Fyn.

Vores tester skrev bl.a.:

“Efter godt 4 måneders kørsel er konklusionen, at kinesiske hjul så absolut er en overvejelse værd, hvis du går i tanker om en opgradering. Du får meget lir for pengene, og byggekvaliteten lader intet tilbage at ønske. Vi har testet 40D’erne i flere forskellige typer terræn og i al slags vejr, og de står stadig snorlige. Er du på budget, eller tjener en almindelig løn der ikke kan følge med inflation og de stigende priser på cykeludstyr, er hjulene fra Elite Drive bestemt værd at smide penge efter.”

Læs hele anmeldelsen her.

Som abonnent på Velomore sparer du 15% på alle cykelhjul fra Elite. Se alle vores abonnementsfordele og hvordan du aktiverer dem, lige her.

Light Bicycle MTB-hjul

De kinesisk MTB-hjul er de, vi har testet som kommer nærmest 10.000 kroner. Til gengæld tilbyder Light Bicycle et hav af konfigurationsmuligheder uanset om du er på jagt efter hjul til gravel, landevej eller MTB, så sammensætter de lige det hjulsæt du begærer – og til den pris man har råd til. Prisen for disse bad boys lander på 9.500 kroner.

Vores tester skrev bl.a.:

“Mountainbikehjul er fortsat en af de bedste opgraderinger du kan lave på din mountainbike. Specielt hvis det er et sæt der er lettere end det du kom fra. Vi har testet et sæt Light Bicycle XC924 hjul som har en rigtig lav vægt på kun 1190 gram. Derudover koster de ikke helt så meget som mange af de store producenters hjul. Light Bicycle er et af Kinas største producenter af carbonhjul og har både lager i Kina, Nordamerika og Europa for at lette leveringstiden til slutbrugeren, hvor end i verden denne bor. Man vælger blot “afdeling” på hjemmesiden, hvorefter man kan se hvad der er på lager i regionen. Man kan selvfølgelig også bygge et sæt op helt fra bunden med et hav af forskellige komponenter, som vi benyttede os af…”

Læs hele anmeldelsen her.