11.09.2024
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2024/08/Hebsgaar_gravel_Roar-Paaske-Fotografi-2-2.jpg Nikolaj Hebsgaard

Velomore tester Wahoo Trackr pulsmåler

Wahoos nyeste pulsmåler kommer med ændret design, genopladeligt batteri og mulighed for HRV aflæsning. Vi har testet Trackr.

Genopladeligt batteri og mulighed for HRV-måling er de to store nyheder i Wahoo’s afløser til den populære pulsmåler Tickr. Trackr er navnet, som foruden de to førnævnte funktioner, også har fået et opdateret design og hele tre Bluetooth-porte.

At batteriet (endelig) er blevet genopladeligt er nok den største nyhed. Det har længe været en efterspurgt funktion, så man slipper for at bøvle rundt med de små batterier, og noget som Wahoo’s Tickr Fit til armen er udstyret med.

Det genopladelige batteri betyder også, at selve sensorens design er blevet forbedret. Den er nu fuldstændig forseglet og derved mere modstandsdygtig overfor sved, som ikke længere kan trænge ind nogen steder.

En opladning rækker til 100 timers brug og sender advarsler når batteriet er ved at være tømt, via LED lysene på sensoren. Wahoo har samtidig øget mængden af elektroder, så pulsmålingen er blevet mere præcis.

I brug

Først og fremmest er jeg glad for at batteriet nu er blevet genopladeligt. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg i panik har bøvlet med at skifte de små batterier i Tickr’eren, før en cykeltur eller et Zwift-løb. I den halvanden måned jeg har brugt Trackeren, har jeg ikke haft behov for at lade. Det virker også som om, at sensoren er god til at spare på batteriet. LED indikatorerne begynder først at blinke når man tager pulsbæltet på og stopper i samme øjeblik, man tager det af igen – hvor Tickr sagtens kunne ligge og blinke en halv nat efter brug.

At pulsmåleren slår hurtigt til og fra, tolker jeg som et tegn på, at pulsaflæsningen er blevet hurtigere og mere præcis. Sammenlignet med Tickr’en, er det heller ikke så vigtigt længere, at få fugtet elektroderne på pulsbæltet. Trackr’en lader i hvert fald til, at kunne aflæse præcist selvom den er tør.

Det er særligt en fordel, hvis man vil aflæse sin HRV om morgenen. Det har jeg aldrig gjort før, men det er nemt at tage pulsbæltet på inden man står ud af sengen. Det kræver at man henter en tredjeparts app til formålet og tager maximalt 2,5 minut.

Læs også: Velomore tester Wahoo Kickr Move

I testperioden har jeg ikke haft nogen spikes eller pludselige fald i pulsen. Trackr har indtil nu virket bundsolid i sine aflæsninger, uden udfald.

Facit

Umiddelbart har Wahoo samlet alt det bedste fra et klassisk pulsbælte og deres armbåndsbaserede pulsmåler. Man får det genopladelige batteri fra armbåndet og pulsbæltes præcision. Bæltet sidder komfortabelt og ubemærket på brystet, mens det nye design gør, at Trackr er blevet mere holdbar (jeg har været igennem 3 Tickr enheder i løbet af de sidste 6 år). Med muligheden for flere Bluetooth og ANT+ kanaler, kan man forbinde Trackr til sine foretrukne apps.

Læs også: HRV – et værktøj der er værd at benytte

Hvorvidt den er holdbar og præcis over tid, må tiden jo vise. Umiddelbart virker Trackr mere pålidelig end forgængeren Tickr og selvom det er svært at lave de store innovationer i en pulsmåler, lader det alligevel til, at Wahoo har lavet nogle gode forbedringer fra forgængeren.

Info
Vurdering: 5/5.
Det kan vi li’: Forbedret design, batterilevetid og genopladeligt batteri.
Pris: 669 kr.
Mere info: www.wahoofitness.com