Wahoo POWRLINK ZERO
19.05.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Jens Brahe Pedersen

Wahoo POWRLINK ZERO

Vi har testet de længe ventede Wahoo POWRLINK ZERO wattpedaler der baserer sig på Speedplays kendte design og kommer med mulighed for både single- og dual-wattmåling.

Wahoo Fitness overtog i 2019 Speedplays pedaldesign der er kendt for sine ergonomiske justeringsmuligheder. Systemet henvender sig til seriøse atleter og motionister der enten ønsker at kunne træne efter effekt (Watt) og som let kan skiftes fra én cykel til en anden. Wattmåleren kan købes enten som to pedaler med måleudstyr eller blot én måler og så en almindelig pedal. Velomore har testet POWRLINK ZERO med to måleenheder. 

Setup
Wahoo POWRLINK ZERO er kompatible med Speedplays klamper. Bruger man allerede systemet, kan man bare klikke i de nye pedaler. Hvis ikke, skal man først sætte pedalerne rigtigt op med placering af klamper, float etc.. Det er lidt mere teknisk på Speedplay, men det giver også mange frihedsgrader og hårfine justeringsmuligheder. Det kræver en Wahoo konto/ app at forbinde til pedalerne og trods lidt småproblemer var det ret let. Der tilbydes automatisk parring med f.eks. Strava og Garmin og vi anvendte en Garmin Edge 520 uden problemer. Pedalerne aktiveres ved at man spinner dem rundt og herefter registerer GPS’en dem, easy-peasy. 

Læs også: Wahoo KICKR ROLLR

Det praktiske
POWRLINK ZERO pedalerne er smukke at se på i deres sølv/ sort design. Vægten er på 137g per stk. hvilket er fornemt ifht. konkurrenterne. De er lette at klikke i og ud af og vi oplevede aldrig at GPS eller telefon havde svært ved at opnå forbindelse. Batteriet har en levetid (iflg. producenten) på 75 timer og der følger en smart oplader med som man bare klipser på så man ikke behøver at tage pedalerne af/ åbne til batteriet. Det er meget nemt. Det er superlet at skifte pedalerne fra cykel til cykel som f.eks. hvis man tager på ferie og lejer en cykel. Pedalerne er vandtætte så man behøver ikke bekymre sig om vejret. 

Samlet oplevelse
Wahoo pedalerne er elektronisk både responsive og nøjagtige (indenfor 1%, hævdes det) så tallene opdateres hvert sekund på displayet. Det er vigtigt for motivation og kvalitet i træningen og det er let at følge udsvingene. Når man analyserer sine forskellige data kan man f.eks se om det ene ben træder hårdere end det andet, kadencen og om man skal arbejde med sit tråd. Hertil kommer selvfølgelig et hav af øvrige tal man kan analysere: gennemsnitseffekt, zoner etc. Mekanisk er pedalerne lette at klikke i og med store frihedsgrader i float og komfort. Det fungerer upåklageligt til landevej, men vi anbefaler det ikke til gravel og offroad bla. pga. klampernes pris og sårbarhed overfor skidt og mudder. En del af mekanikken der holder skoen fast på pedalen sidder i selve klampen hvilket i årevis har været påtalt af systemets kritikere.  

Læs også: Giro Eclipse Spherical

Facit
Wahoo POWRLINK ZERO pedalerne gør med deres brugervenlighed, nøjagtighed og lange batterilevetid anskaffelsen af en wattmåler nem og hurtig. Speedplays berømte ergonomiske frihedsgrader gør pedalen attraktiv for dem der vil udnytte dette potentiale, mens andre nok vil finde det overflødigt. Der findes billigere systemer på markedet, men søger man en pålidelig enhed med mange smarte features og data, så er POWRLINK ZERO bestemt pengene værd.  

Vurdering
Kompatibilitet: Bluetooth og ANT+
Præcision: +/- 1%
Pris: 4999 kr (single side) og 7999 kr (dual måling)
Info: www.wahoofitness.com
Vurdering: 5 ud af 6